Lommel SK maakt statement na Covidbesmettingen en geeft forfait tegen RFC Seraing

Sport | Na Club NXT - Westerlo en SK Deinze - RWDM zal nu ook RFC Seraing - Lommel SK niet gespeeld worden dit weekend. In tegenstelling tot de twee andere duels werd de match tussen de nummers drie en vier uit de stand niet uitgesteld door het aangekondigde winterweer. De reden voor de annulatie van deze wedstrijd ligt bij Lommel, dat besliste om forfait te geven voor het duel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Limburgers werden de voorbije week getroffen door een Covidgolf. Ondanks snelle interventies om het virus direct de kop in te drukken, slaagde Covid-19 er toch in om zich wijd te verspreiden binnen de club. Heel wat mensen van binnen de club (spelers, trainers, ...) gingen per direct in quarantaine en konden zo mee het aantal besmettingen binnen de spelersgroep beperken tot onder de grens van zeven.

Vanaf zeven besmettingen kan een profclub om uitstel vragen, maar omdat die grens niet werd bereikt besloot de club om zelf forfait te geven voor de match.

Statement

Door deze forfaitnederlaag bedeelt Lommel SK zich wel met slechtere kaarten in de strijd om de tweede plek. De Noord-Limburgers geven rechtstreeks concurrent Seraing drie punten cadeau en duwen hun doelsaldo stevig naar beneden. Een fors statement dus van Lommel SK, waar de gezondheid en het gezond verstand duidelijk primeren boven de sportieve ambities.

Het nieuws werd zonet bevestigd door thuisploeg RFC Seraing.

???? Dernière minute : nous venons d'apprendre le forfait de l'équipe de Lommel, durement touchée par l'épidémie de Covid...

Geplaatst door RFC Seraing Officiel op Zaterdag 6 februari 2021

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top