De eerste ronde van de knock-outfase van de Champions League begint volgende week met vier wedstrijden verdeeld over twee dagen. Er zitten een aantal leuke duels tussen en die tussen FC Barcelona en PSG verdient wat meer aandacht. Zoals je weet, zijn alle wedstrijden van de Champions League exclusief te volgen op Proximus Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.
Voetbalfans herinneren zich wellicht de laatste confrontatie tussen de Parijzenaars en de Catalanen. Het was in maart 2017, toen beiden elkaar troffen in de 1/8ste finales van de Champions League. Barça verloor met 4-0 in de Franse hoofdstad en niemand gaf nog een euro voor de kansen van Barcelona. In Camp Nou gebeurde er wat nadien ‘La Remontada’ werd genoemd. Barça won met 6-1 en wipte PSG uit Europa. De Franse topclub wil dat trauma vergeten.

Messi in het middelpunt van de belangstelling

Maar sinds deze historische confrontatie is er heel wat veranderd. PSG slaagde erin om Neymar, een van hun voormalige kwelduivels, naar Parijs te lokken. De rivaliteit tussen de twee clubs werd daardoor een stuk groter en sindsdien doen de Parijzenaars het in Europa beter dan Barcelona. Vorig jaar bereikten ze de finale van de Champions League, die werd verloren van Bayern München. Dit seizoen draait het minder goed en trainer Thomas Tuchel werd vervangen door Mauricio Pochettino. Hij moet PSG proberen te leiden naar de eindzege.

PSG wil komende zomer ook toeslaan op de transfermarkt en de grote droom van technisch directeur Leonardo is Lionel Messi, die einde contract is in Barcelona. Neymar, Di Maria en Pochettino lieten al weten dat ze de Argentijn graag in hun team willen en dat irriteert de clubleiding van Barcelona.

Geen Leipzig-Liverpool?

Door de gezondheidscrisis sloot Duitsland zijn grenzen voor enkele landen, waaronder Engeland. Leipzig ontvangt Liverpool en heeft de autoriteiten om een uitzondering gevraagd, maar dat werd geweigerd. Daardoor riskeert Leipzig een 0-3-nederlaag. De Duitsers gaan proberen om eerst in Engeland te spelen, of anders op neutraal terrein in het buitenland.

In de andere match van de 1/8ste finales ontvangt Sevilla Borussia Dortmund, dat het zonder zijn geblesseerde Belgen Axel Witsel, Thorgan Hazard en Thomas Meunier zal moeten doen. Al is er nog een waterkans dat Hazard nog op de bank zal plaatsnemen.

In de vierde wedstrijd neemt het FC Porto van trainer Sergio Conceiçao (ex-Standard) het op tegen Juventus, waar zijn landgenoot Cristiano Ronaldo alweer uitstekend bezig is. De ondertussen 36-jarige aanvaller zal ongetwijfeld willen schitteren in zijn thuisland.

Andermaal... In de UEFA Champions League kan alles!

Het programma van de 1/8ste finales van de Champions League:

Dinsdag 16/02
Multi Live vanaf 20u15 op Proximus Sports 1
FC Barcelona - PSG (live op Proximus Sports 2 vanaf 20u50)
RB Leipzig - Liverpool (live op Proximus Sports 3 vanaf 20u50)

Woensdag 17/02
Multi Live vanaf 20u15 op Proximus Sports 1
Sevilla - Dortmund (live op Proximus Sports 2 vanaf 20u50)
FC Porto - Juventus (live op Proximus Sports 3 vanaf 20u50)

Volg de Champions League integraal op de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!