Week van de Belgische muziek: VRT trakteert op twee unieke muziekshows

Muziek | Op dinsdag 9 en donderdag 11 februari kan heel Vlaanderen genieten van het werk van tal van Belgische artiesten. Eén zendt dan twee unieke muziekshows, waarbij de nodige voorzorgsmaatregelen werden genomen om alles veilig te laten verlopen, uit in de Week van de Belgische muziek. Een bloemlezing.

Door Pickx

Deel dit nieuws

VRT trakteert de fans op een muzikaal topgebeuren met Bart Peeters als presentator. Er zullen maar liefst 34 artiesten optreden voor een lege zaal in het Koninklijk Circus in Brussel. Deze specials zijn een zeer welgekomen steun voor de muzieksector, die al zéér zware klappen kreeg door de coronacrisis.

Bart Peeters kijkt er alvast erg naar uit. "Deze tijd biedt de ideale gelegenheid om de focus te richten op de prachtige muziek die er gemaakt wordt in ons eigen land. Belgen zijn niet chauvinistisch - wel, laat ons daar iets aan doen. De twee Eén-specials brengen een heleboel onverwachte samenwerkingen tussen Belgische artiesten. Ik zag de repetities en zag jong en oud, breed en alternatief, nieuwkomers en vaste waarden samen hun ding doen. Van dat spektakel wil ik graag de gastheer zijn!”, laat hij weten.

Clouseau & co

Met topnamen als Clouseau, Helmut Lotti, Natalia, Regi, Axelle Red, Adamo, Will Tura, Stan Van Samang, Milo Meskens, Novastar en tal van anderen krijgt de kijker alvast een arsenaal aan straffe namen te horen. Er zullen samenwerkingen zijn en artiesten gaan elkaars nummer brengen. Welke combinaties er zijn, is nog een goed bewaard geheim.

Bekijk de muziekspecials 'Week van de Belgische muziek' op dinsdag 9 en donderdag 11 februari om 21u25 op één en via VRT NU, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top