Vijf opvallende weetjes over het mysterie Tom Hiddleston

Films | Tom Hiddleston is bij het grote publiek bekend als Loki in de Marvel-saga ‘Thor’. Vandaag blaast de acteur 40 kaarsjes uit. Naar aanleiding van die verjaardag serveert Proximus Pickx vijf opmerkelijke weetjes over zijn carrière, die de man angstvallig geheim probeert te houden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

1. Hij wou eigenlijk de rol van Thor vertolken

Voor hij de populairste schurk in het Marvel-universum vertolkte, had Tom Hiddleston auditie gedaan voor de rol van Thor, de god van de donder. Voor de audities had de acteur 10 kilo aan spiermassa aangekweekt in twee weken. Maar de producenten vonden hem meer geschikt voor de rol van de boosaardige broer, Loki: een volstrekt onbekend personage voor de acteur op het moment van casting. De rol van Thor ging uiteindelijk naar Chris Hemsworth. Hiddleston was gebiologeerd door zijn personage en raakte in de ban van Loki. Hij bestudeerde de Noorse mythologie om zijn personage te doorgronden. Die rol betekende zijn doorbraak in Hollywood.

De acteur motiveerde tegenover The Huffington Post zijn ambitie om de hoofdrol van Thor na te jagen. “Ik had nog maar net een zaakwaarnemer gevonden. Hij had me opgemerkt in een stuk van Shakespeare in Londen en vroeg me om naar LA te komen. Daar heb ik auditie gedaan voor allerlei rollen. Thor was één van hen. Ik dacht dat ik een kans had omdat ik eerder al met de regisseur, Kenneth Branagh, samengewerkt had voor een toneelstuk. Ik dacht dat er al minstens één persoon in Hollywood was tegenover wie ik niet moest bewijzen dat ik kon acteren.”
 
Bekijk hieronder naar zijn auditiebeelden voor de rol van Thor.
 

2. Eeuwige vrijgezel

Hoewel hij geluk heeft op professioneel vlak, kan niet hetzelfde gezegd worden op amoureus gebied. De man stapt op tram 4, maar is nog steeds niet getrouwd en heeft geen kinderen. De acteur heeft al enige tijd geen lange relatie meer gehad – of toch niet voor zover bekend. Hij is zeer discreet over zijn privéleven. Volgens een bron die Heat Street kon spreken, zou Hiddleston een eeuwige vrijgezel zijn. Hij zou last hebben van bindingsangst en slaagt er niet in om drie maanden bij dezelfde partner te blijven.
 
Zijn laatste relatie gaat terug tot 2016. Hij zou toen met popidool Taylor Swift gedatet hebben, die zo’n tien jaar jonger is. Zij kwam toen net uit een relatie met DJ Calvin Harris. Volgens sommige geruchten zou ’Hiddleswift’ kunstmatig tot stand zijn gekomen voor marketingdoeleinden.

3. Bekende schoolmakkers

De Brit groeide op in een welgesteld gezin. Zijn ouders stuurden hem als kind naar privéschool Eton College, nabij Windsor. Hij frequenteerde dus de hogere Engelse kringen. Op school was hij onder meer bevriend met Eddie Redmayne, die daarna een bijna identiek traject aflegde als Hiddleston. Redmayne stapte in het universum van Harry Potter met zijn rol in ‘Fantastic Beasts’. De twee zijn al twintig jaar bevriend.

Op het college volgde Hiddleston dezelfde lessen als de opvolger van de Britse troon: jawel, prins William. “Ik kruis hem soms op avant-premières”, vertelde Hiddleston aan Daily Mail. “Maar ik denk dat hij belangrijke dingen aan zijn hoofd heeft dan met mij rond te hangen.”

4. De mooiste kont van 2016

De online wedstrijd die op zoek gaat naar de mooiste kont bestaat al meer dan zes jaar in het Verenigd Koninkrijk. De voorgangers van Hiddleston zijn Robbie Williams en Daniel Radcliffe. Hiddelston verdiende de titel dankzij zijn rol in de BBC-miniserie ‘The Night Manager’. In één van de vrijscènes in de reeks zijn de blote billen van de acteur te zien. De scène werd uit de serie geknipt voor het Amerikaanse tv-publiek, want de passage zou te pikant geweest zijn.

5. Weldoener met groot hart

Hiddleston maakt deel uit van het kransje acteurs die hun beroemdheid aanwenden voor het goede doel. In 2013 wordt hij ambassadeur van UNICEF UK. Voor zijn eerste missie zakte hij af naar Guinee om er vrouwen en kinderen te helpen. Hij hield een blog bij over zijn missie. Hij nam ook deel aan de uitdaging ‘Living Below the Line’, waarvoor hij gedurende vijf dagen moest leven met 1,5 euro per dag. Met zijn actie haalde hij fondsen op voor mensen die in armoede leven.

Na zijn bezoek aan Zuid-Soedan in 2015 maakte hij de Britse overheid attent op de noodzaak om er kinderen te beschermen tegen het geweld en ze onderwijs aan te bieden. De man is een feminist en kreeg publiekelijk bijval van Emma Watson tijdens zijn feministisch discours bij de VN in 2014. Daarbovenop wordt hij in showbizzmiddens gezien als een extreem aardige gozer. Zo trakteerde hij journalisten die buiten op de rode loper aan het wachten waren in die vrieskou op tomatensoep.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top