Morgenavond treft het Juventus van Cristiano Ronaldo die andere Italiaanse traditieclub: AS Roma. Ronaldo treft er zijn eeuwige rivaal, want het is alom geweten dat de Portugese sterspeler niet veel van de club uit Rome moet weten. Het is sinds 10 april 2007 dat Ronaldo haatgevoelens tegenover de giallorossi koestert. 

 
In 2007 speelde de toen 22-jarige Ronaldo voor Manchester United. In de kwartfinales van de Champions League ontmoette Manu AS Roma, het werd een wedstrijd die Ronaldo nooit meer zal vergeten. Sindsdien ruilt CR7 ook nooit truitjes met spelers van het team uit de Italiaanse hoofdstad, de haat is dus diepgeworteld. Maar van waar komen die gevoelens? Het Manchester United van Ronaldo vernederde de Italianen met 7-1. Twee doelpunten kwamen van de voet van CR7 en menig Romaverdediger werd weggedribbeld door de Portugees. AS Roma kon de vernedering niet meer aanzien. In een interview met ‘The Express’ gaf Ronaldo aan dat verdedigers van AS Roma hem vroegen om te stoppen met dribbelen. “Anderen dreigden me te blesseren. Het is simpel, met spelers van Roma zal ik nooit truitjes wisselen.” 
 
Ruziemaken
Ook nu CR7 verhuisde naar Juventus, blijft zijn gevoel over de giallorossi standhouden. Tijdens een wedstrijd tussen Juventus en AS Roma in 2019 escaleerde de situatie en zagen de toeschouwers hem ruziemaken met spelers de tegenstanders. Hij maakte tevens kapitein Florenzi belachelijk door rond te bazuinen dat de Italiaan ‘te klein is om met hem te komen praten’ en dat ‘het zo duidelijk wordt hoe groot het verschil in kwaliteit tussen ons is’. Misschien nam Ronaldo daarmee wraak op de situatie van 12 jaar geleden door duidelijk te maken dat een speler van AS Roma nooit zijn truitje zou mogen dragen omdat ‘ze erin zouden zweven’?
 
De relatie tussen CR7 en AS Roma lijkt de Portugees alleen maar te motiveren, want zijn team is in een winning mood met 15 op 18 in de laatste wedstrijden. Op de vorige speeldag wonnen de troepen van Andrea Pirlo met 0-2 op het veld van Sampdoria, waardoor het team nu 39 punten heeft. AS Roma won dan weer op het veld van Verona en staat derde in de stand. Als Ronaldo zijn team naar winst kan loodsen, kan het dus de derde plek van de Romeinen overnemen. Gemakkelijk zal dat in ieder geval niet zijn, want Roma won de laatste zeven competitiewedstrijden en blijft zo in het zog van Inter Milaan en AC Milan.  

Cristiano ????????
pic.twitter.com/WNDVRNJr4A

— JuveFC (@juvefcdotcom) May 12, 2019
Schuld van trainer Fonseca
Maar zullen de Romeinen erin slagen om hun topniveau te halen na de moeilijkheden van de voorbije periode? De ploeg zal het zonder Chris Smalling moeten doen, die geblesseerd uitviel. Bovendien ligt trainer Paulo Fonseca in conflict met sterspeler Edin Dzeko. Die laatste had namelijk na een verloren wedstrijd tegen Sevilla in de Europa League de schuld in de schoenen van Fonseca gelegd. Volgens Dzeko was de ploeg technisch en tactisch niet in orde, “en er zijn anderen die die taak moeten vervullen. Ik ben er om te spelen”, zei hij.
 
Bovendien had Dzeko ook al laten weten te willen vertrekken naar Juventus, dat op zoek is naar een aanvaller. Alleen, Roma liet hem pas vertrekken als er een vervanger was gevonden. De ploeg hoopte lang een transfer te regelen voor Arkadiusz Milik, die in de plaats van de man uit Bosnië-Herzegovina zou kunnen spelen. Toen de onderhandelingen daarvoor afsprongen, mocht Dzeko zijn koffers terug uitpakken. Hij speelt graag bij Roma, maar de relatie met Fonseca is er niet op verbeterd.
 
In het vorige seizoen versloegen de Romeinen Juventus met 1-3, aan het begin van dit seizoen speelden beide teams dan weer gelijk. Het belooft dus een spannende strijd te worden en als het klopt dat wraak best koud wordt geserveerd, dan lijkt de diepvries van CR7 goed gevuld te zijn. 
 
Andermaal... In sport is alles mogelijk!
 
Volg de Serie A op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.