Zoals elke woensdagnamiddag kwamen de esporters van de verschillende clubs uit de Jupiler ePro League elkaar gisteren tegen op de virtuele velden. Met de play-offs die stilaan dichterbij komen, is elk punt nu van cruciaal belang.

 

Proximus ePro League: het podium blijft ongewijzigd

Sporting Charleroi en zijn speler Didista bleken onmachtig tegen Zulte Waregem op deze zevende speeldag van de Proximus ePro League. Ze verloren met 0-1 van een zelfverzekerde Geoffrey Meghoe. De speler uit Boxmeer in Nederland lijkt op dit moment niet te stoppen. Hij heeft sinds het begin van het kampioenschap slechts één keer gelijkgespeeld. Alle andere keren nam hij de drie punten mee naar huis.

ShadooW van Standard liet zich verrassen door E-onel, die in het shirt van OH Leuven verder opklimt in het klassement. Door de 2-1-nederlaag zakt Standard één plaats in het voorlopige klassement en staat het nu op plaats acht.

Club Brugge profiteerde van het verlies van Standard. Het won met 3-1 van Waasland-Beveren en speler Jellemaes27. Door die overwinning springt Brugge-speler QTN_11 over ShadooW en schuift hij op van de achtste naar de zesde plek.

Het opvallendste resultaat van de speeldag is ongetwijfeld de 7-0 van ZayroR, de speler uit Sint-Truiden, tegen Oostende-speler BMB_Kylie. Maar een verrassing is dat niet echt als je ziet waar beide ploegen staan in het klassement. STVV staat momenteel op het podium, KVO is nog altijd hekkensluiter met nul punten.

Net naast het podium zien we speler Zimet2015 van Antwerp FC. De speler, die vorig jaar al deelnam aan de amateurdivisie van de Proximus ePro League, blijft indruk maken naarmate de competitie vordert. Zijn gestage opmars in het klassement is daar het bewijs van. Ook deze week toonde de jonge Edegemse speler zijn talent door met 5-1 te winnen van Beerschot en capi_torres13.

De overwinning van Antwerp kwamen Royal Sporting Anderlecht en zijn vertegenwoordiger Zakaria “Emperatoor” Bentato niet goed uit. Deze week stond de speler van Anderlecht tegenover Abdullah Waiss (KRC Genk). De twee spelers hielden het op een gelijkspel. De Genk-speler stijgt hierdoor twee plaatsen, Bentato zakt van 4 naar 5.

Onderaan pakte Cercle Brugge eindelijk zijn eerste driepunter na een 2-1-overwinning tegen KVM_Miran (KV Mechelen). De eer is gered.

Zoals je misschien hebt gemerkt, is er niet veel veranderd aan de top van het klassement deze week. Zulte Waregem blijft leider met een kleine voorsprong van één punt op Sint-Truiden. KV Kortrijk en Manse01 staan op de derde trede van het podium. Aan de andere kant van de tabel hebben Oostende en Beerschot nog steeds geen enkel punt.

De komende weken zullen dus beslissend zijn voor de meeste ploegen in de buik van het klassement. De verschillen zijn zo klein dat de situatie in één dag totaal kan veranderen. We zullen dus alles goed in de gaten moeten houden om niets te missen! Ter herinnering, je kan de Proximus ePro League elke woensdagnamiddag volgen op Eleven Sports en ook live op hun YouTube-kanaal.