Wat de Belgen kijken op Netflix

Kids | Streaminggigant Netflix barst van de films en series, maar toch zijn er een paar die veel meer aandacht krijgen dan anderen. Daarom ging Proximus op zoek naar het kijkvoer waar Belgen het liefst hun tijd mee verdrijven. Dit is de Belgische top 5.

Door Pickx

Deel dit nieuws

1. Bridgerton

Het is haast onmogelijk om een kijkje te nemen op sociale media zonder dat je op ‘Bridgerton’ botst. De serie werd uitgebracht aan het einde van 2020 en schoot meteen naar de eerste plaats. Iedereen werd op slag verliefd op het kostuumdrama gebaseerd op de boeken van Julia Quinn. Of was het op de knappe Duke of Hastings? Tijdens de serie sluit de Duke een pact met debutante Daphne. Het is namelijk het begin van het social season waarin alle vrijgezelle jongedames op zoek moeten naar een gepaste man om mee te trouwen. Samen willen ze heel Londen voor de gek houden, zodat Daphne meer tijd heeft om de ware te vinden. Maar het allesziende oog van Lady Whistledown kijkt neer op de stad en schrijft elke sappige roddel in haar krantje.  
 

2. Lupin

Als je meer van misdaad houdt, ben je bij ‘Lupin’ aan het juiste adres. Hoofdpersonage Assane is de perfecte misdadiger: hij is aangenaam in de omgang, charmant, steelt van de rijken en is vastbesloten om de waarheid aan het licht te doen komen. Klinkt als Robin Hood, al gaat het hier om een man wiens vader jaren geleden foutief beschuldigd is van diefstal en daarna in de cel zelfmoord pleegde. Nu is het zijn taak om de onschuld van zijn vader alsnog te bewijzen. Assane is sluw genoeg om de beste plannen te bedenken en dat doet hij aan de hand van de boeken van Arsène Lupin: de charmante dief. 

3. Fate: The Winx Saga

Doet de titel een belletje rinkelen? Dat is helemaal normaal. ‘Winx Club’ was enkele jaren geleden nog een razend populaire animatieserie voor kinderen. Nu de kijkertjes van toen jonge twintigers zijn geworden, heeft Netflix besloten om hun idolen in een live action versie te gieten. Het verhaal volgt vijf tienermeisjes, met magische krachten: elfen. Samen studeren ze aan Elfea, de middelbare school voor elfen, in de hoop hun magische krachten onder controle te krijgen en tegen het kwaad te kunnen strijden. En dat is nodig, want monsterlijke schepsels zijn onderweg om Elfea te veroveren.

4. Firefly Lane

Langdurige vriendschappen zijn mooi, maar hebben soms even veel werk nodig als een relatie. Tully en Kate zijn al drie decennia lang vriendinnen. Sinds hun tienerjaren hebben de vrouwen elkaar niet meer losgelaten. De vriendschapsband heeft al veel ups en downs gekend en nu ze veertig zijn, staan ze opnieuw voor een grote hindernis. Kunnen ze blijven vasthouden aan de belofte om elkaar nooit te laten vallen, of is het tijd om de bladzijde om te slaan en aan een nieuw hoofdstuk te beginnen?

5. The Bureau of Magical Things

Na ‘Fate: The Winx Sage’ is hier opnieuw nieuws uit de buitengewone wereld. Vroeger leefden de normale en magische wereld in harmonie naast elkaar, maar naarmate de technologie evolueerde, werden elfen en andere magische wezens meer en meer een bedreigde diersoort. Wanneer Kyra ontdekt dat beide werelden groot gevaar lopen, wil ze proberen om mensen, elfen en feeën te verenigen om ze allemaal te redden. Zij en Peter moeten het mysterie oplossen en uitvinden wie de persoon is die hen in gevaar brengt. Het onderzoek leidt hen naar geheimen die niemand zich had kunnen voorstellen.

Alle series uit de top 5 zijn beschikbaar op Netflix. Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top