De Knicks vinden hun spel terug voor ze het opnemen tegen Carmelo Anthony

Sport | Een speler als Carmelo Anthony die over de vloeren van Madison Square Garden loopt, dat geeft altijd koude rillingen. Op 36-jarige leeftijd neemt de NBA-legende het op tegen zijn voormalig team, de New York Knicks. Die lijken het dit seizoen beter te doen en dat opent toekomstperpectieven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de afgelopen seizoenen konden de Knicks geen potten breken. Ze werden een beetje als het lachertje van de League gezien door een verschrikkelijk spelniveau en een potentiële komst van sterren die eigenlijk toch nooit in de realiteit in hun truitjes zullen spelen. Bij het begin van dit seizoen hebben de Knicks geen gekke aankondigingen gedaan, misschien is de verandering in aanpak het resultaat van de voorzitterswissel. Leon Rose heeft nu ongetwijfeld meer langetermijnvisie dan de vorige ‘president’. 

De Thibodeau-methode

Tom Thibodeau, een redelijk gerespecteerde NBA-coach, werd tijdens de zomer ingeschakeld als trainer van de Knicks. Zoals hij sindsdien al een paar keer opmerkte, wil hij ‘de winnaarsmentaliteit en -cultuur herstellen’. Dat wil hij door de spelers tot het uiterste te drijven zodat ze het beste van zichzelf geven. Na een goeie start van het seizoen blijven de Knicks wat aanmodderen, maar het team blijft ambitievol waardoor tegenstanders op hun tellen moeten letten. 

Aan het begin van het seizoen maakte Tom Thibodeau duidelijk hard te willen inzetten op de verdediging. Hun resultaten tonen dat dat werkt, want het team heeft momenteel een van de beste verdedigingen van de competitie. Thibodeau rekent op een combinatie van ervaring en jeugd. Julius Randle heeft namelijk een rol als aanvoerder, Obi Toppin, Mitchell Robinson, Immanuel Quickley, RJ. Barret beginnen bovendien ook het juiste ritme te vinden.

Met successen tegen Jazz, Boston en de Bucks, lijkt het team uit de Big Apple terug stabiel te presteren. Dat is essentieel om vooruitgang te boeken, mogen ze wel dromen van de Play-Offs? Sinds 2013 konden ze namelijk geen plek in de laatste ronde meer veroveren. Misschien haalt het team de Play-Offs dit jaar nog niet, maar in de toekomst ziet het er sowieso goed uit voor de Knicks. 

Carmelo Anthony terug in Madison

Een van de spelers met een legendarische positie bij de Knicks, is Cermelo Anthony. Hij was Knicks-speler van 2010 tot 2017 en speelt nu als vleugelspeler voor de Portland Blazers. Deze week, na winst tegen Washington, steeg Melo naar de dertiende plaats op de lijst van topscorers in de NBA-competitie. Als hij zijn momentum verderzet met minstens twaalf punten per wedstrijd, kan hij aan het einde van het seizoen zelfs de top tien van die ranglijst halen. 

De wedstrijd New York Knicks - Portland Blazers wordt aanstaande zaterdag om 19.00 uur uitgezonden op Eleven Sports 2, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het NBA-weekendprogramma:

Zaterdag 6 februari

LA Clippers - Boston Celtics, om 4 uur op Eleven Sports 2

New York Knicks - Portland Blazers, vanaf 19 uur Eleven Sports 2

Sacramento Kings - Denver Nuggets, te volgen vanaf 23 uur op Eleven Sports 2

Zondag 7 februari

Phoenix Suns - Boston Celtics, live vanaf 20 uur op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top