Superweekend met Bergen – Oostende en Charleroi – Antwerp Giants op het menu in Euromillions Basket League

Sport | Als we zien welke wedstrijden dit weekend op ons worden losgelaten, dan kunnen we de volgende speeldag van de Euromillions Basket League makkelijk een superweekend noemen. De vier koplopers in het klassement staan tegenover elkaar met Spirou Charleroi – Antwerp Giants en Mons-Hainaut – Oostende.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er zal zaterdag 13 februari ongetwijfeld een zweem van wraak in de lucht hangen in Bergen voor de komst van Oostende. Bergen is dit seizoen nog ongeslagen, terwijl de kustploeg momenteel één verliesmatch telt.
 
Dat verrassende verlies hebben de Oostendenaren te danken aan Bergen, dat naar de kust afzakte om 72-75 op het scorebord achter te laten in december. Oostende is er ongetwijfeld op gebrand om die nederlaag weer uit te wissen, dus de wedstrijd belooft op het scherpst van de snee gespeeld te worden.
 
Een historisch sterke start voor Bergen
 
Met zeven overwinningen in zeven wedstrijden – een record voor de club sinds hun toetreding tot de eerste klasse in 1990 – zijn de mannen van Vedran Bosnic dit seizoen gewoonweg ongenaakbaar. Voeg daar nog eens de kwalificatie voor de achtste finale van de Fiba Europe Cup bij en we kunnen de start van het seizoen bijna vlekkeloos noemen. De enige smet op het blazoen: de vroegtijdige uitschakeling tegen Aalst in de Beker van België.
 
Voor de clash tussen de leiders van groepen A en B in de competitie, kan Bergen misschien weer rekenen op hun trouwe kapitein, Justin Cage. Hij liep een blessure op aan de voet, maar zou wel eens terug op het appèl kunnen zijn tegen Oostende. Goed nieuws voor Vedran Bosnic, die het ook al zonder Lorenzo Giancaterino, Anthony Lambot en Romain Bronchart moet stellen. Zelfs met Cage erbij zal Bergen het hoofd bij de match moeten houden.
 
Een reeksje voor Charleroi?
 
Een reeks begint altijd met twee, en mocht Charleroi vrijdag kunnen winnen van Antwerpen, dan hebben ze voor het eerst in dit seizoen van de Euromillions Basket League twee opeenvolgende overwinningen behaald. De troepen van Sam Rotsaert haalden tussendoor ook een overwinning binnen in de Beker tegen Leuven, maar dat kon hun uiteindelijke uitschakeling niet voorkomen.
 
Spirou kan in elk geval wat vertrouwen putten uit de overwinning tegen Luik van enkele weken geleden. Al wist die winst de start van het seizoen nog niet uit, toen ze teleurstellend 5 van de 8 wedstrijden verloren.
 
Tegenover Charleroi staat Antwerpen, dat bij de vorige ontmoeting de slag haalde met 82-79. De Antwerpenaren gingen in januari de mist in toen ze 4 van de 6 matchen verloren. Een optimist zou erop wijzen dat die verloren wedstrijden zowel in de Beker als in het kampioenschap tegen Oostende gespeeld werden. De Antwerp Giants, die net hun Amerikaanse spelverdeler Jalen Jenkins moesten loslaten, konden de maand wel afsluiten met een overwinning tegen Mechelen. Ze hopen op die golf verder te surfen.
 
Volg de duels tussen Spirou Charleroi – Antwerp Giants (vrijdag om 20u15) en Mons-Hainaut – Oostende (zaterdag om 20u15) op Proximus Sports 1, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top