Tonnen water en evenveel show in de Lites studio

Muziek | De meest geavanceerde filmstudio voor opnames onder water bevindt zich in het Lites-complex in Vilvoorde. Lites vormde reeds het toneel voor verschillende nationale en internationale films en series, het is dan ook de grootste van Europa. Weet jij wat ze daar zo allemaal draaien?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 3 april 2019 wordt in Vilvoorde de meest geavanceerde interieurwaterstudio van Europa voorgesteld. De studio vormt samen met vier andere studio's het Lites-complex. Het is een bewuste keuze om naast de onderwaterstudio ook vier ‘klassieke’ studio’s te voorzien. Op die manier kan een volledige film in principe op een en dezelfde locatie worden opgenomen, wat het kostenplaatje danig kan drukken.
 
Grote bezieler achter het project is CEO Wim Michiels, zelf onderwatercameraman van beroep. Scènes onder water werden tot nog toe grotendeels in open lucht opgenomen, maar daar kunnen serieuze complicaties optreden, aangezien je geen controle hebt over het weer en de temperatuur.
 
Stuk voor stuk obstakels die in Michiels' studio worden verholpen. Er wordt een constante temperatuur van 32 graden gewaarborgd en aangezien alles zich binnen afspeelt, heeft ook het weer geen invloed. “We hebben controle over alles, met één druk op de knop”, vertelt hij trots.

Beau Séjour

Een bekende Vlaamse serie die enkele scènes in de Lites studio gedraaid heeft, is ‘Beau Séjour’. Het eerste seizoen kwam uit in 2017 en het tweede seizoen kan je sinds vorige week volgen op Eén. Het opzet blijft hetzelfde: de dramaserie neemt je mee in een verhaal waarin en vermoorde persoon zijn eigen dood gaat onderzoeken.
 
Gene Bervoets speelt de hoofdrol in deze nieuwe afleveringen en was voor de opnames meermaals te vinden in de Lites studio in Vilvoorde. Daar liep echter niet alles volgens plan. In de openingsscène was hij te zien op zijn schip als commandant van de bij de marine. De zee was wild en om regenweer te imiteren hingen er grote watertanks boven zijn hoofd. Door een fout zijn die allemaal tegelijk opengebarsten en kreeg de acteur 6 ton water over zich gekapt. Bervoets werd 10 meter verder in het water gekatapulteerd. Hij heeft er gelukkig geen ernstige letsels aan overgehouden, al komt hij er wel met een grote schrik vanaf.
 
Bekijk ‘Beau Séjour’ elke zondag om 20u45 op één of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

'Waarom nou jij?'

Ook Marco Borsato trok helemaal naar Vilvoorde om een clip op te nemen voor zijn nummer ‘Waarom nou jij?’. De Nederlandse zanger besloot dat het na een afwezigheid van 15 jaar opnieuw tijd was een een concert te geven Stadion Feijenoord in Rotterdam, dat in de volksmond ‘De Kuip’ wordt genoemd. Over zijn weg naar het concert maakte hij een televisiereeks die in 2019 uitgezonden werd. Daarin wordt tot in detail getoond hoe het maken van de video in zijn werk ging in de Lites studio.
 
De nieuwe clip voor ‘Waarom nou jij?’ was bedoeld om op grote schermen achteraan het podium afgespeeld te worden tijdens de show in De Kuip. Dat de zanger daarvoor tonnen water moest trotseren, nam hij er graag bij. Het resultaat is dan ook adembenemend.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top