Real Madrid en FC Barcelona willen in het kielzog van Atlético Madrid blijven

Sport | De Spaanse voetbalsupporters kijken dit weekend uit naar speeldag 22 in La Liga. Leider Atlético Madrid kan even de kat uit de boom kijken, vermits Real Madrid en Barcelona op zaterdag en zondag moeten aantreden en Atlético pas maandagavond aan de bak moet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het wisselvallige seizoen van zowel FC Barcelona als Real Madrid heeft ervoor gezorgd dat Atlético Madrid momenteel in een glansrijke positie zit om eindelijk nog eens kampioen van Spanje te worden. Daarop wacht Atleti sinds 2014, toen het met onder meer Rode Duivel Thibaut Courtois landskampioen werd. Waar de concurrenten steken laten vallen, blijft Atlético op een nagenoeg constant niveau presteren. Sinds het verlies tegen Real Madrid op speeldag 12, het enige tot nu toe, verloren Yannick Carrasco en co niet meer. Alle zeven duels nadien werden zelfs gewonnen. Het verschil met achtervolgers Real en Barça telt momenteel 10 punten.

Op maandag 8 februari ontvangt Atlético Celta de Vigo in eigen huis. Celta kende een matige seizoensstart en dreigde weer tegen de degradatie te moeten vechten. Maar dankzij een sterke periode op het einde van vorig kalenderjaar spurtte de ploeg uit Vigo naar een plek in de top tien. De switch naar 2021 deed Celta echter geen deugd. Sinds we in het nieuwe kalenderjaar zitten, won het geen enkele match meer. Nu uitkomen tegen Atlético, wordt geen cadeau. Al hoeven ze bij Celta niet te vrezen voor Joao Felix. De Portugees testte positief op het coronavirus en zit de komende tijd in quarantaine. Ook Carrasco lijkt deze partij nog te moeten missen na evenzeer een positieve test vorig weekend.

Hazard valt opnieuw uit

Wanneer Atlético en Celta de degens kruisen, kennen we reeds de resultaten van Real Madrid en FC Barcelona. Real moet aantreden in het zaterdagblok. Net als Sevilla en Villarreal, nog twee teams uit de top vijf van het klassement. Thibaut Courtois, Eden Hazard en co moeten aan de bak bij Huesca, de rode lantaarn in La Liga. Voor La Real wordt het zaak om de rug te rechten na het toch wel opmerkelijke thuisverlies tegen Levante vorige week.

Coach Zinédine Zidane zou opnieuw niet kunnen rekenen op Eden Hazard. De aanvoerder van de Rode Duivels moest woensdag geblesseerd van het trainingsveld stappen. Hazard liep een spierblessure in het linkerdijbeen op, zo bevestigde Real Madrid. Door blessureleed en een besmetting met het coronavirus kwam de aanvoerder van de Rode Duivels dit seizoen nog maar dertien keer in actie voor de Koninklijke, zeventien keer moest hij toekijken. Ook het vorige seizoen zag hij grotendeels in het water vallen door meerdere blessures.

Schokgolf vanwege contract Messi

Bij Barcelona, dat zondag moet aantreden, zijn ze aan een betere periode bezig in de competitie. In de Supercup schoof Barça uit tegen Bilbao in de finale, maar in de competitie werd er niet meer verloren sinds 5 december.

Toch kwam de club in het oog van de storm te staan na een artikel in de krant El Mundo. Die wist namelijk alle details bloot te leggen rond het aflopende contract van Lionel Messi. De Argentijnse superster liet al weten juridische stappen te ondernemen tegen de persoon of personen die de details van zijn contract gelekt hebben.

Contract of geen contract, ook Barcelona moet dit weekend vol aan de bak. Op zondag trekken Messi en co richting Betis Sevilla, altijd een lastige verplaatsing. Betis vertoeft momenteel op een zevende plaats in La Liga en zoekt nadrukkelijk naar een plekje in de Europese plaatsen.

Volg alle actie in La Liga via de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx

Programma speeldag 22 in La Liga

Vrijdag 5 februari

Alaves - Real Valladolid (21u)

Zaterdag 6 februari
Levante - Granada (14u)
Huesca - Real Madrid (vanaf 16u15 te zien op Eleven Sports 1)
Elche - Villarreal (18u30)
Sevilla - Getafe (vanaf 21u te zien op Eleven Sports 2)

Zondag 7 februari
Real Sociedad - Cadiz (vanaf 14u te zien op Eleven Sports 1)
Bilbao - Valencia (16u15)
Osasuna - Eibar (18u30)
Real Betis - FC Barcelona (vanaf 21u te zien op Eleven Sports 1)

Maandag 8 februari
Atlético Madrid - Celta (vanaf 21u te zien op Eleven Sports 1)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top