Ons Elftal van de Week

Sport | De voltallige top vier sloot het afgelopen weekend af met een overwinning, de volgorde in het klassement bleef dan ook onaangetast.

Lommel is prima aan het nieuwe jaar begonnen. De Limburgers scoorden al zeven keer in 2021, niemand doet beter! Net als vorige week zorgde het team voor een spektakelwedstrijd. Deinze wiste tot tweemaal toe een doelpunt van uitblinker Ugalde uit via Mertens en Tarfi. Maar de 18-jarige Costa Ricaan was duidelijk met zijn hoofd bij de zaak, want twintig minuten voor tijd maakte hij zijn hattrick compleet met zijn derde kopbaldoelpunt (!) van de match. Deinze kwam nog gevaarlijk opzetten in zijn zoektocht naar een punt, maar de Oost-Vlamingen kregen het deksel op de neus in de 92e minuut door een doelpunt van de pas ingevallen Cejas. Lommel pakt zo negen op negen en volgt op drie punten van het nummer twee Westerlo.

Wie stopt Union Saint-Gilloise? Dat blijft ook in 2021 dé vraag. De Brusselaars hebben al elf punten voorsprong op Westerlo en hebben de beste aanval én verdediging van 1B. Net als vorige week kwam USG al snel op voorsprong op bezoek bij RWDM. Al na vijf minuten opende Van der Heyden de score na een vrije trap. De vroege goal was niet meteen een voorbode voor een spektakelwedstrijd. Het veld lag er bijzonder zwaar bij en zo ontaarde de Brusselse derby vooral in een potje kick-and-rushvoetbal. Maar zelfs dan is er niets te doen aan de sterkhouder van de competitieleider. Dante Vanzeir verdubbelde op het uur de score en zorgde met zijn veertiende van het seizoen voor een nieuwe overwinning van Union.

Seraing smeerde Club NXT de twaalfde nederlaag van het seizoen aan. De Luikenaars waren de gevaarlijkste ploeg op het veld, maar zagen hun inzet pas in de toegevoegde tijd van de eerste helft beloond met de 1-0 van Mouhli. Na het uur kwamen de jonge Bruggelingen sterker opzetten en de zestienjarige Servais kon zelfs gelijkmaken. Club NXT droomde al van zijn eerste puntenwinst sinds 20 november, maar nog geen twee minuten later ging doelman Lammens in de fout op een hoge bal waardoor N’Diaye de 2-1-eindstand op het bord kon zetten.

Westerlo had er duidelijk zin in het duel met Lierse Kempenzonen. De thuisploeg had al na één minuut twee goede kansen bijeen gevoetbald. Toch was het wachten tot minuut 23 voor de nul van het bord was. Van Eenoo nam de vrije trap voor zijn rekening en Vetokele kopte goed binnen aan de eerste paal. Twee minuten later trapte Van Eenoo tegen de lat, maar de 2-0 liet niet meer lang op zich wachten. Na een halfuur spelen verschalkte Çiçek doelman Brughmans met een geplaatst schot in de linkerbenedenhoek. De aanvalsgolven van Westerlo namen stelselmatig af en zo kwam Lierse beter in de wedstrijd. Vooral onder aanvoer van Gilis creëerden de Pallieters enkele goede kansen op de aansluitingstreffer, maar de bal wilder er maar niet in. Westerlo pakt zo zes op zes in het nieuwe jaar en blijft tweede in het klassement.