Super Bowl 2018: een razend spannende, barkoude wedstrijd

Sport | Enkele jaren beleefde de Super Bowl een heel andere editie in vergelijking met dit jaar: in de editie van 2018 was het ijskoud en was er van corona nog geen sprake. Een terugblik.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zondag 4 februari 2018 staat te boek als één van de koudste Super Bowl-finales uit de geschiedenis. Deze finalewedstrijd tussen New England Patriots en de Philadelphia Eagles werd voor de tweede keer ooit gehouden in het Minneapolis, een stad in de noordelijke Amerikaanse staat Minnesota die op enkele honderden kilometers van de Canadese grens ligt. Het vroor die dag dat het kraakte: uit officiële metingen blijkt dat het toen niet warmer werd dan -16 graden celsius.
 
Gelukkig voor de meer dan 67.000 toeschouwers, en de tientallen sporters, beschikte het U.S. Bank Stadium in Minneapolis over een dak. Daardoor was het op en rond het veld een aangename 20 graden, met hier en daar een koud briesje.
 
Spannende wedstrijd
 
De halftime show stelde volgens veel Amerikanen teleur dat jaar, maar de wedstrijd bracht wel het spektakel waar het publiek op zat te wachten. De Philadelphia Eagles konden voor het eerst de Super Bowl winnen als ze titelverdediger, New England Patriots, konden verslaan. De Patriots stonden voor de zestiende keer in de finale en sleutelspeler Tom Brady wou er maar al te graag voor de zevende keer de Super Bowl winnen.
 
The Eagles waren echter niet onder de indruk van het palmares van de tegenstander. Als door wespen gestoken, namen The Eagles meteen de wedstrijd in handen. Ze liepen de eerste twee quarters maar liefst twaalf punten uit en de Patriots konden hen niet bijbenen. Quarterback van de New England Patriots, de legendarische Tom Brady, vond het welletjes en nam zijn ploeg op sleeptouw. Dankzij enkele sublieme passes kwamen de Patriots halfweg de wedstrijd tot op drie punten van de Eagles.
 
Eagles stelen de show
 
Lang duurde de remonte niet: na de koffie - en de show van Justin Timberlake - namen de Eagles opnieuw de bovenhand. En omdat Brady de bal verloor in de laatste fase van de wedstrijd konden de ijzersterke Eagles hun momentum vasthouden, hun voorsprong verder uitdiepen en vervolgens voor het eerst in hun geschiedenis de Super Bowl winnen.
 
Supporters van beide teams waren het erover eens: de wedstrijd ging aardig op en neer, en dit aan een hoge intensiteit. Het was immers een Super Bowl finale waarin het meeste aantal meters werden afgelegd door beide teams, wat bewijst dat beide teams aan elkaar gewaagd waren.
 
Andermaal… In sport is alles mogelijk!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top