Gisterenavond heeft de 4e dag van de Belgian League al zijn beloftes ingelost. Halverwege de Spring Split zijn de teams nu gesetteld in de competitie en hebben we een beter beeld over de krachtsverhoudingen. Op deze speeldag kroonde KVM zich tot leider. Het team verloor nog geen enkele wedstrijd.

 

Het programma was ideaal voor de gehaaste kijkers en zij die stonden te popelen om de topteams tegen elkaar te zien strijden! Inderdaad, in de eerste wedstrijd van de avond stond KVM Esports tegenover ION SQUAD. Een wedstrijd vol spanning dus, want een overwinning stond gelijk aan de begeerde eerste plaats in het klassement.

In de loop van het seizoen geraakten we gewend aan de tactiek van ION SQUAD: vanaf het begin van de wedstrijd de bovenhand nemen en dat nadien optimaal uitbuiten. Een strategie die de KVM’s goed hadden doorzien. Vanaf de draft namen ze een voorsprong op hun tegenstander met een flexpick Pantheon (hij kan op vier verschillende posities ingezet worden; red).

Vanaf de eerste seconden van het spel bepaalde KVM Esports het tempo op de kaart, met een samenstelling die zeer goede inzetmogelijkheden had tijdens de fights. De Mechelaars speelden zelfverzekerd hun spel en, ondanks een paar spannende teamfights, namen ze uiteindelijk een voorsprong die veel te groot was om nog bijgehaald te worden. De KVM’s beëindigden de wedstrijd met een voorsprong van bijna 10.000 goud en staan nu helemaal alleen aan de leiding in het algemene klassement.

De tweede wedstrijd van de avond gaf ons een duel tussen Sector One, derde in de stand, en 4Elements, dat op de voorlaatste plek vertoefde. Sector One begon met veel vuur aan de wedstrijd en wilde graag op de derde trede van het podium blijven. Jungler Aesthetic nam met toplaner Psclly de eerste kill voor zijn rekening en de machine was onmiddellijk op toerental.

Ondanks een kleine achterstand in goud liet 4Elements mooie dingen zien in teamfight, maar een overwinning kwam er niet van. Met een Orianna die zich niet kon doorzetten, rustte alle hoop van 4Elements op ADC Mis. Hij had echter niet genoeg damage om zijn team naar de overwinning te stuwen. Sector One won en behoudt zo zijn plaats.

De derde wedstrijd was meteen ook de laatste van de avond, want de vierde speeldag sloot de heenronde af. De spelers van KRC Genk en Team 7AM mochten dus als laatste aantreden op de Summoner’s Rift.

Voor het eerst dit seizoen maakte Samira, de laatste AD Carry die in het spel beschikbaar is, zijn opwachting. En het moet gezegd worden dat Genk-speler Arverr ze goed heeft kunnen gebruiken, zelfs tegen de opgefokte Kai’Sa van Honels. Aan de andere kant van de kaart drukte DrSaw zijn stempel en maakte van de toplane zijn koninkrijk. De Genkenaren wonnen de wedstrijd, ondanks de talrijke inspanningen van Honels, de enige Team7AM-speler met een wenselijke situatie tijdens de wedstrijd.

Klassement:

Halverwege het voorjaarssegment staat KVM Esports dus bovenaan na vier goed geronde weken. Het wordt op de voet gevolgd door ION SQUAD, dat hun tegenstanders heeft laten zien dat het zijn plaats in de competitie verdient. Verder volgen Sector One en KRC Genk op plaats 3 en 4. Aan de staart zit Team 7AM in zeer slechte papieren. Het team heeft de nul nog niet kunnen wegvegen. Het zal dus heel snel moeten reageren om weer tussen de mensen te komen en te hopen op een plaats in de play-offs.

We zien jullie volgende maandag om 19u op Pickx voor de start van de terugronde van de Belgian League Spring Split!

Copyright afbeelding: META