Zendaya: van Disney Channel naar ‘Malcolm & Marie’

Kids | Zendaya raakte bekend dankzij haar rollen in kinder- en tienerseries op Disney Channel. De actrice is sindsdien echter veel gegroeid, op persoonlijk en professioneel vlak, en neemt nu veel volwassenere rollen aan. Naar aanleiding van haar nieuwe film ‘Malcolm & Marie’ duikt Proximus Pickx terug in het verleden om de evolutie van Zendaya’s carrière te volgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zendaya kwam in 2010 op 13-jarige leeftijd voor het eerst op televisie. Ze kreeg haar een rol in ‘Shake It Up’, een dansserie op Disney Channel. Dat eerste succes opende de deuren naar een succesvolle langdurige carrière. De jonge vrouw werd een van Disneys muzes en kon al snel rekenen op vijf cijfers salaris per aflevering. Tegelijkertijd lanceerde ze zichzelf in de muziek en verzegelde haar plaats in de voorste gelederen van de popcultuur.
 
In 2015 kreeg ze de hoofdrol aangeboden in een nieuwe Disney-serie, 'Agent K.C.', waarin ze een tiener geheim agent speelde. De tijd van bijrollen was afgelopen. Twee jaar later kwam haar doorbraak op het grote scherm met 'Spiderman: Homecoming', een groot kassucces dat haar volwassen carrière lanceerde. Daarna speelde ze een van de hoofdrollen in de musical 'The Greatest Showman', naast Hugh Jackman en Zac Efron. Sindsdien is er geen twijfel meer over mogelijk: Zendaya is hier om te blijven.  

Maturiteit

De jonge vrouw begon als model samen te werken met grote merken en begon langzaam maar zeker haar imago als Disney Channel-ster van zich af te schudden. Pas in de serie 'Euphoria' verdween haar kinderlijke kant voorgoed. Net als vele andere kindsterren voor haar, zoals Miley Cyrus of Britney Spears, wilde ze radicaal breken met de brave meisjeslook.
 
In 'Euphoria', een serie geproduceerd door HBO, kruipt Zendaya in de huid van hoofdpersonage Rue. De tiener worstelt met een drugsverslaving, depressie, twijfels over haar seksualiteit en ingewikkelde vriendschappen. Hoewel de zender zwaar bekritiseerd is vanwege de grove manier waarop drugsgebruik en seksualiteit door tieners worden geportretteerd, is het succes van Zendaya ongekend. In 2020 werd ze de jongste actrice ooit die de Emmy voor Beste Actrice in een Dramatische TV Serie won.

‘Malcolm & Marie’

Zendaya speelt nu in 'Malcolm & Marie', een nieuwe Netflix release die je niet mag missen. Het scenario is geschreven door Sam Levinson, die ook al 'Euphoria' maakte. In dit romantisch zwart-wit drama, gefilmd achter gesloten deuren, wordt een echtpaar uit elkaar gerukt. Regisseur Malcolm heeft Marie niet bedankt bij een prijsuitreiking voor zijn eerste speelfilm. Zij wordt geconfronteerd met het plotselinge succes van haar wederhelft, de angst hem te zien veranderen en dat hij haar zou vergeten, wat hij tijdens zijn toespraak ook leek te doen. Deze film is geen simpel liefdesverhaal, het gaat over de liefde zelf en hoe je twee ego's bij elkaar kan brengen.

De film veroorzaakte veel verontwaardiging op het internet: het leeftijdsverschil tussen de twee acteurs (24 voor Zendaya, 36 voor John David Washington) lijkt te choqueren. Zendaya sprak zich hierover uit en herinnerde de kijkers eraan dat zij al bijna 10 jaar de rollen van 16-jarigen speelt. Ze wil dat dit voor eens en altijd een breuk is met de brave tienerrollen, omdat die fase in haar leven voorbij is. De actrice bewijst in deze prent eens te meer dat ze de zware volwassen films aankan en ze doet het met glans.  
 
Ontdek ‘Malcolm & Marie’ vanaf nu op Netflix via de tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top