Club Brugge is een klasse te sterk: blauw-zwart kan aan het aftellen beginnen, aftellen tot het zeker is van zijn 17e titel. Club is dus aan een tijdrit bezig, terwijl de 17 andere ploegen nog een bergrit met verrassende cols voor de boeg heeft. 
 
Club Brugge torent hoog uit boven alle concurrentie in de Jupiler Pro League, editie 2020/2021. De regerende landskampioen heeft al een voorsprong van 14 punten op de nummer twee, Antwerp. In de vorm die Club toont en ondanks de halvering van de punten in PO1, moet er al veel gebeuren om de troepen van trainer Philippe Clement van de eerste plaats te houden. Ook tegen Standard (3-1) toonde Club dat het zijn gelijke niet heeft in de vaderlandse competitie. Met spelers van internationale klasse als Noa Lang, Bast Dost, Simon Mignolet, Hans Vanaken en Ruud Vormer zet Club iedereen opzij, getuige de zeven overwinningen op rij van de bewoners van Jan Breydel. 
 
Top 4: Antwerp in de goede richting
 
De titelstrijd mag dan al beslist lijken, de race naar de top 4 blijft uitermate spannend. Na de zege tegen Waasland-Beveren (3-2) lijkt Antwerp al een serieuze optie te hebben genomen op een plaats in de Play-offs 1. Met 43 punten heeft de Great Old immers al 5 punten voorsprong op de nummer 5, Anderlecht. Antwerp lijkt ook in een goede periode te zitten, met 15 op 21, terwijl Anderlecht maar 9 op 21 haalde. De ploeg van Franky Vercauteren heeft het dus in eigen handen.
 
Top 4: Genk strompelt
 
Tot december gaf Racing Genk de indruk om de enige ploeg te zijn die het Club Brugge moeilijk kon maken. Sindsdien kenden de Limburgers een rampzalige maand januari (6 op 21). De ploeg van trainer John van den Brom heeft de komende weken een lastig programma (Anderlecht, Oostende, Beerschot en Charleroi) en herpakt zich dus maar best snel om op deelname aan PO1 te blijven rekenen.
 
Top 4: een peloton van 6
 
Tussen de vierde in de stand, Standard (38 punten) en de negende, OHL (36 punten) zit maar een kloof van 2 luttele puntjes. De strijd om een plek in PO1 belooft dus bijzonder spannend te worden. Te meer daar er geen enkele ploeg dit jaar een vogel voor de kat lijkt te zijn om te degraderen: zelfs de laagst geklasseerde ploegen als Cercle, Waasland-Beveren en Moeskroen laten uitstekende dingen zien en kunnen het de beter geklasseerde teams altijd moeilijk maken. Bovendien doen de uitgesproken kandidaten voor PO1, uitgezonderd Club, Antwerp en Standard, het niet bijster goed in het seizoen 2020/2020: Charleroi (4 op 21), Genk (6 op 21), OHL (7 op 21), Beerschot (8 op 21) en Anderlecht (9 op 21) spelen (op zijn best gezegd) wisselvallig.
 
Behoud
 
De strijd om het behoud lijkt te zullen uitdraaien op een strijd tussen drie ploegen: Waasland-Beveren (21 punten), Cercle (22) en Moeskroen (26). STVV, KV Mechelen en Eupen pakten de voorbije weken voldoende punten om zich enigszins in veiligheid te voelen en het seizoen zonder al te veel druk te kunnen afwerken. Op 20 februari trekt Cercle naar Moeskroen, een week later krijgt de Vereniging het bezoek van Waasland-Beveren: twee duels die beslissend kunnen zijn voor de degradatieplaatsen.
 
Clean sheets
 
Op de 23e speeldag vielen 22 doelpunten. Wellenreuther (Anderlecht), Bolat (AA Gent), Schmidt (STVV), Vanhamel (Beerschot), Thoelen (KV Mechelen) en Vukovic (Racing Genk) hielden hun netten schoon. De Duitse keeper van paars-wit pakte al zijn zesde clean sheet van het seizoen en komt in de top 3 van dit klassement, achter Mignolet (10) en Bodart (7). De doelman van STVV komt in de top 5, met 5 wedstrijden zonder tegendoelpunt.