Team Liquid behaalde zondagavond zijn eerste grote overwinning van het seizoen 2021 door de finale van het LCS Lock-in-toernooi tegen Cloud9 te winnen! De Liquid’s tonen aan het begin van het seizoen dus hun vechtlust en namen $150.000 mee naar huis.

 

Ter herinnering, het toernooi LCS Lock-in maakt deel uit van de hervorming van de LCS, die half december werd aangekondigd door Riot, de verantwoordelijke van het circuit. Dit toernooi, dat voorafgaat aan de start van het seizoen, was bedoeld om de verschillende organisaties de kans te geven zich te testen vóór het voorjaarssegment. En zo kregen ook de fans iets om hun tanden in te zetten in afwachting van het reguliere seizoen.

Het toernooi plaatste de tien franchiseteams van de competitie tegenover elkaar in twee verschillende groepen. Alleen de beste vier teams van elke groep kregen een ticket voor de play-offs. We kregen weinig verrassingen, het klassement onthulde geleidelijk aan de dominante teams van het toernooi. In groep A eindigden 100 Thieves en Team Liquid bovenaan, terwijl Evil Geniuses en Cloud9 de sterkste waren in groep B.

Opvallend: geen enkel team wist een perfecte score te behalen in de groepsfase, wat bewijst dat de competitie spannend blijft aan de top. Hoewel velen verwachtten dat Team Liquid en Cloud9 de dominante teams in de competitie zouden zijn, hadden ze wat moeite om de overwinningen over de streep te trekken. We willen ook graag wijzen op de prestaties van Perkz, de nieuwe midlaner van Cloud9 en beschouwd als een van de beste spelers ter wereld op zijn positie.

Na zijn tweede plaats in groep B kende Liquid geen enkele moeite om de finale van het evenement te bereiken. Het moet gezegd worden dat het team meer te bieden heeft na de recente aanwerving van Alphari als toplaner. Ondanks de afwezigheid van Finn en Broxah door visumredenen, gaf het team, bestaande uit Jensen, Tactical, Santorini en CoreJJ, geen enkel punt weg in de eindfase. Een welverdiende kwalificatie, dus. Cloud9 had daarentegen meer moeilijkheden, maar na een zware BO5 tegen 100 Thieves veroverde het uiteindelijk ook zijn plaats in de finale.

En de grote finale van LCS Lock in maakte al zijn beloftes waar! Hoewel de wedstrijd in 3 confrontaties afgelopen had kunnen zijn, hebben de teams alles gegeven en boden ze de toeschouwers een kleurrijk spektakel. Het publiek kreeg vijf duels. Aan het einde kroonde Team Liquid zich tot kampioen van de eerste LCS Lock-in!

Zoals verwacht heeft Team Liquid, dat vaak speelt rond de mid- en botlane, met Alphari een nieuwe troef in handen. Voor zijn indrukwekkende prestatie kreeg hij de trofee van “Man van de match”. Met een belangrijke impact en KDA’s die er zeker mogen zijn voor een speler op zijn positie (3/2/4; 7/2/4; 5/1/10), gaat de titel meer dan terecht naar de Britse speler.

Naast het prijzengeld dat het team krijgt, zal Team Liquid een vereniging kiezen waaraan Riot $50.000 zal schenken. En bovendien heeft Liquid het privilege om zijn tegenstander te kiezen in geval van een gelijke stand aan het einde van het seizoen. Het is een groot voordeel dat het team op briljante wijze zal moeten gebruiken, maar dat het niet nodig zal hebben als het op de ingeslagen weg voortgaat.

Copyright afbeelding: Riot Games