RWDM heeft op de slotdag van de winterse transferperiode toch nog een extra speler aan de selectie toegevoegd. De Brusselaars huren Lucas Ribeiro Costa van Sporting Charleroi. De Braziliaan was vorig seizoen nog actief bij Excelsior Virton.
Costa is een 22-jarige aanvaller die vooral vanop de rechterflank opereert. Dit seizoen kwam de Braziliaan 8x in actie voor Sporting Charleroi. Zes keer kreeg hij minder dan 10 minuten als invaller; één keer mocht hij 17 minuten invallen en in de thuismatch tegen Antwerp mocht hij een keertje starten. Maar in die match werd hij dan wel tijdens de rust gewisseld. In de Europese thuismatchen tegen Partizan en Lech Poznan mocht hij ook heel kort invallen.

Nochtans liet Costa vorig seizoen bij Virton wel zien dat hij een aardig potje kon voetballen. In het slot van de competitie kreeg de Braziliaan vol zijn kans en Costa scoorde prompt 4x in zes duels. Toch bleef ook zijn aandeel bij Virton beperkt tot acht wedstrijden.

?????????????? | Bem-vindo Lucas Costa Ribeiro ! Ce jeune attaquant brésilien de 22 ans nous vient en prêt du R.CHARLEROI S.C....

Geplaatst door RWDM 47 - Officiel op Maandag 1 februari 2021