Artiest van de week: Meskerem Mees brengt langverwachte tweede single uit

Muziek | Het ging hard voor singer-songwriter Meskerem Mees in 2020. Met haar debuutsingle ‘Joe’ veroverde ze de eerste plaats in De Afrekening en later dat jaar won ze ook de prestigieuze wedstrijd Humo’s Rock Rally. Deze week brengt ze nieuwe muziek uit.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Wie Meskerem Mees opzoekt op streamingdienst Spotify, vond er tot deze week slechts één nummer. ‘Joe’ is er intussen wel al meer dan 1,8 miljoen keer afgespeeld, en dat is een duidelijk teken dat het publiek hongerig is naar meer van de singer-songwriter die dit jaar Humo’s Rock Rally won, onlangs een prachtige ‘Toots Sessie’ opnam voor de VRT en op de Amerikaanse radio gedraaid wordt. Met haar gevoelige teksten, zachte stem en breekbaar gitaargetokkel wist ze dus al menig luisteraar te overtuigen.
 
Meskerem Mees speelt uiteraard meer dan één nummer wanneer ze optreedt, maar die livesessies zijn voorlopig de enige plaatsen waar je die liedjes kan horen. Maar na het grote succes van ‘Joe’, komt deze week de nieuwe single ‘Seasons Shift’ uit, begeleid door een videoclip met geanimeerde knipsels en odes aan de eerste special effects die in films gebruikt werden. Het nummer gaat over relaties en hoe die soms eindigen. Ze bracht het ook in haar ‘Toots Sessie’.

Volgend hoofdstuk
 
Bij de VRT merkt Meskerem Mees ook op dat haar overwinning op Humo’s Rock Rally wat vreemd aanvoelt. Normaal zou die talentenjacht een springplank moeten zijn naar uitverkochte zalen, maar dat zat er in 2020 uiteraard niet in. Wanneer ze binnenkort toch op de planken staat, zal het gevonden succes waarschijnlijk even wennen zijn.
 
Velen wachten vol ongeduld op die eerste langspeler van de zangeres, maar na een interview in Humo hopen veel fans misschien net dat die plaat nog even op zich laat wachten. Meskerem vertrouwt het magazine namelijk toe dat ze, wanneer die uit is, een nieuw hoofdstuk wil beginnen. “Ik word dingen snel beu”, zegt ze. Ze werkt aan composities voor koor, aan dubstep en trapmuziek en ze wil haar droom vervullen: basgitaar spelen in een rockgroep. Wie Meskerem dus nog als zangeres met gevoelige levensliederen aan het werk wil zien, zal er misschien wel snel bij moeten zijn. Toch weten wij nu al één ding zeker: als het volgende project van Meskerem Mees half zo goed is als haar huidige, dan zullen we nog erg veel van haar horen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top