Zoals elke maand geven we jullie opnieuw een overzicht van alle esportsevenementen die de komende maand op het programma staan! En met de hervatting van de verschillende circuits op League of Legends en Counter-Strike wordt februari druk

 

Nationaal

League of Legends

Belgian League Spring 2021 | Elke maandag vanaf 19u

De Belgian League is nu al drie weken terug bezig en de competitie is op zijn zachtst gezegd hevig. Kleine verrassing van het seizoen, de nieuwkomers van ION SQUAD hebben tot nu toe een perfecte score met vier overwinningen en nul nederlagen, net als het team van KVM Esports. Beide organisaties zijn dus goed gelanceerd in de race richting play-offs. Maar opgelet, in dit stadium van de competitie is er nog niets beslist en mogen we elk moment verrassende wendingen verwachten! Afspraak elke maandag op de kanalen van Pickx.be om dit alles te volgen.

Open Tour Benelux | Open Qualifiers in weekends van 6-7 en 13-14 februari

Het kleine zusje van de Belgian League en de Dutch League is ook terug! We kennen de geselecteerde teams voor de kwalificatiefase al dus we moedigen je aan om voor je favoriete team in het toernooi te supporteren!

Counter-Strike

Number One Season 2 | Open Qualifier op 2 februari | Close Qualifier op 3 en 4 februari| Reguliere seizoen vanaf 16 februari

Na een bijzonder succesvol eerste seizoen is het Number One-circuit terug voor een nieuwe cyclus! Zie jij het avontuur zitten? Verzamel dan je beste troeven en twijfel niet om je in te schrijven voor de Open Qualifier, die morgen zal doorgaan. Inderdaad, je moet je dus haasten! Maar maak je geen zorgen, gezien de grote vraag hebben de organisatoren besloten het aantal slots uit te breiden naar 128 teams. Nieuw dit seizoen: ook een team gekozen door de community zal deelnemen! We zullen dus de kans krijgen om GenOne te zien spelen in dit seizoen, dat waanzinnig zal zijn.

FIFA 21

Proximus ePro League | Elke woensdagnamiddag

Nog een competitie van eigen bodem! Na het grote succes van het vorige seizoen is de Proximus ePro League helemaal terug! De competitie is aangepast aan het Belgische kampioenschap voetbal en heeft enkele aanpassingen ondergaan om tegemoet te komen aan de eisen van de spelers en de community. Vanaf nu zal elke club in de Jupiler Pro League zijn esporter hebben die zal strijden tegen die van de andere teams. Op dit moment woedt de strijd tussen Kortrijk, Sint-Truiden en Zulte Waregem. Alle drie staan ze dicht bij op elkaar op de podiumplekken, maar in dit stadium van de competitie is het nog te vroeg om te zeggen wie een ticket voor de play-offs zal grijpen. Om de competitie te volgen, moet je elke woensdag surfen naar het YouTube-kanaal van Eleven Sports, partner van de competitie!

Internationaal

League of Legends

LEC Spring Split 2021 | Elke vrijdag en zaterdag vanaf 18u

Na een openingsweekend dat alle beloftes inloste, is het LEC nu echt van start gegaan! Het begin van de competitie verliep moeilijk voor de Belgen van Fnatic. Bwipo, Nisqy en hun collega’s verloren van Misfits Gaming en Rogue, maar pakten nadien wel hun eerste overwinning tegen FC Schalke 04. Het superteam G2, met onder andere Caps en Rekkles, stelde zijn fans niet teleur en won zijn eerste drie wedstrijden.

LCS Spring Split 2021 | Elke vrijdag vanaf middernacht en elke zaterdag en zondag vanaf 22u – vanaf 5 februari

Op het moment van schrijven kennen we nog niet de resultaten van het LCS Lock-in-toernooi, dat voor de eerste keer wordt georganiseerd als opwarmer voor het voorjaarssegment. Sommige teams hebben echter hun strijdlust al getoond. Ondanks een paar misstappen heeft de Kroatische midlaner Perkz, die recent de overstap maakte vanuit Europa, zijn tegenstanders laten zien dat hij de rest van het seizoen een serieuze doorn in het oog zal zijn. Hij is er tot nu toe zelfs in geslaagd om zijn Cloud9-team naar de halve finales van de LCS Lock-in te loodsen. Wij kijken dus uit naar vrijdag om te zien of hij ook zijn dominantie zal kunnen opleggen tijdens het reguliere seizoen.

Counter-Strike

BLAST Premier Spring Groups 2021 | 4 t.e.m 14 februari

Na een toernooi aan het einde van het seizoen waarin Na’Vi zegevierde voor de neus van reus Astralis en de aanwerving van BIG Clan er kwam, maakt het BLAST Premier-circuit zijn grote comeback! Op het programma: een groepsfase die de 12 partnerteams van het circuit zal samenbrengen. Hoewel we een eindeloze strijd kunnen verwachten tussen de Russen van Na’Vi, de Denen van Astralis en de Fransen van Vitality (geholpen door onze Belg Nivera), kan geen enkel scenario worden uitgesloten. Aan het begin van het seizoen hebben sommige teams het trouwens moeilijk om weer in het zadel te kruipen.

Intel Extreme Masters Season XV – World Championship | 16 t.e.m. 28 februari

Het is met droefheid dat ESL enkele weken geleden aankondigde dat de hoogmis voor de fans van Counter-Strike, de IEM Katowice, ook dit jaar zonder publiek zal doorgaan. Desondanks kunnen we van de voor het evenement gekwalificeerde teams een hoog niveau verwachten! Onder andere Heroic, Vitality, Astralis en Natus Vincere zullen er zijn! Welk team wint het bedrag van €400.000 dat aan de winnaar is beloofd? Om dat te weten te komen, moet je de competitie volgen vanaf 16 februari, wanneer de play-infase van de competitie begint.

FIFA 21

Global Series #3 European Qualifier | 20 en 21 februari

De dolle race voor ‘s werelds beste FIFA-spelers gaat verder! Deze derde Europese qualifier is een nieuwe kans voor onze landgenoten om zich te onderscheiden van hun rivalen. Na zijn laatste resultaten in FUT staat de Luikse speler ShadooW nu op de 35e plaats in de Xbox-ranking! Hij heeft dus een goede positie beet om zich te plaatsen voor de regionale eindfase, ook al zal de volgende qualifier doorslaggevend zijn. Wat het PlayStation-klassement betreft, vinden we ZayroR terug op de 66ste plek. Een kwalificatie is dus nog steeds binnen handbereik voor de speler van Sint-Truiden.

VALORANT

Champions Tour 2021 Challengers Stage 1 | Open Qualifiers van 4 t.e.m. 7 februari| Main Event op 11 februari

We hebben er zo lang op gewacht, en nu wordt het officieel gelanceerd! Het competitieve VALORANT-circuit maakt deze maand inderdaad zijn grote Europese debuut! Hoewel er geen waanzinnige prijzenpot vasthangt aan het toernooi, zoals tegenwoordig bij veel competities wel het geval is, zal het over een paar maanden meer betekenis krijgen. De teams die in de top 4 van het Europese Challenger-circuit eindigen, krijgen namelijk de kans om het op te nemen tegen de grootste organisaties tijdens de belangrijkste etappe: de Masters! Ter herinnering, verschillende landgenoten zoals ScreaM, ex-Counter-Strike-legende, spelen momenteel in verschillende organisaties binnen het circuit. Je kan hun parcours hier natuurlijk volgen op Pickx.be!

Rainbow Six Siege

Six Invitational 2021 | 9 t.e.m. 21 februari

Het grote evenement voor liefhebbers van tactische fights is terug! Gezien de omstandigheden hebben de organisatoren alles in het werk gesteld om het evenement live te kunnen laten doorgaan, uiteraard zonder publiek. De beste teams ter wereld komen op 9 februari in Parijs bijeen om te strijden voor de titel van wereldkampioen en een deel van de prijzenpot. Dit jaar start de prijzenpot op €500.000, maar daar komen de inkomsten uit de verkoop van in-game items nog bij, waardoor de prijzenpot naar een maximum van 3 miljoen euro kan stijgen!

SimRacing

Esports WRC Championship | Zweden: 5 t.e.m. 8 februari | Wales Rally: 19 t.e.m. 22 februari

Het seizoen op WRC 9, de officiële game van FIA World Rally Championship, is vorige maand van start gegaan en bestaat uit dertien manches. In juli wordt het seizoen afgesloten met de mondiale finale, die live zal worden uitgezonden op een nog te bevestigen datum in de tweede helft van het jaar. Dit seizoen verloopt anders dan de vorige jaren, waarin de manches regelmatig plaatsvonden in dezelfde weekends als de echte WRC-evenementen. In het WRC eSports-seizoen 2021 gaan verschillende evenementen een week voor de echte rally door om de spanning in de voorbereiding op de evenementen op te bouwen. Deze maand trekken we naar Zweden en Wales voor twee gekke manches!

VCO ProSIM SERIES Round #6 | 10 februari

De bijzondere ProSIM Series brengen opnieuw duo’s van echte piloten en simracers bij elkaar. Grote namen nemen deel, zoals Max Verstappen die zal rijden met Maximilian Benecke, een van de grote talenten binnen de discipline. Zij staan momenteel respectievelijk op de 18de en 2de plaats in de verschillende voorlopige klassementen. De maand februari zal met één etappe wat rustiger verlopen dan januari. Zoals gewoonlijk zullen de rijders slechts enkele uren op voorhand weten op welk circuit ze zullen starten. Spektakel gegarandeerd dus!

Porsche TAG Heuer Esports Supercup | Silverstone: 6 februari| Road Atlanta: 20 februari | Circuit Gilles Villeneuve: 27 februari

De officiële competitie van Porsche in sim racing heeft zijn grote comeback gemaakt voor een derde seizoen! Meer dan 40 piloten strijden tegen elkaar in 10 zware wedstrijden, waarvan er al 2 gepasseerd zijn. Naast de nieuwe circuits werd het format van de competitie volledig aangepast. Races die voorheen gebaseerd waren op een bepaalde tijdsduur, zijn nu ingesteld op basis van een totale af te leggen afstand. Na de start in Brazilië begin januari zullen de banden piepen op het circuit van Silverstone, Atlanta en het circuit van Gilles Villeneuve in deze maand februari.