Peeters (Westerlo) schrikt van eigen speler: "Plots ging het licht uit en werd hij een gevaar voor z'n eigen ploeg"

Sport | KVC Westerlo won zondagavond de derby tegen Lierse Kempenzonen en blijft zo foutloos in 2021. De Kempenaars speelden een sterke eerste helft, maar moesten na de pauze toch heel wat gas terugnemen. Coach Bob Peeters zag dan ook een wedstrijd met twee gezichten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"In de eerste helft hadden we kansen genoeg om twee, drie matchen te winnen", vertelde de T1 van de Kemphanen op de persbabbel. "Als het aan de rust 4 of 5 - 2 staat, dan zegt niemand iets. Maar de spelers hadden duidelijk heel veel gegeven in de eerste helft. De intensiteit lag heel hoog en het veld lag er heel zwaar bij. Na de pauze kwam Lierse dan toch wel wat opzetten, maar op basis van de eerste helft verdienden we het wel om deze match te winnen. In de eerste helft was het klasseverschil te groot."

Dat Westerlo na de pauze toch nog in de problemen dreigde te komen, had volgens Peeters wel niet enkel met het zware veld en de hoge intensiteit te maken. "Bij Lierse kwam Allach het veld in en hij ging goed tussen de lijnen spelen. Daar hadden we het toch wel wat moeilijk mee. Daarnaast ging bij Mabea op een bepaald moment helemaal het licht uit. Op een gegeven moment was hij zelfs een gevaar voor z'n eigen ploeg. Ik heb toen Janssens ingebracht en vanaf dat moment konden we de match terug onder controle krijgen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top