Het beste (en slechtste) van Friends

Films | Of je het nu gezien hebt of niet, iedereen heeft al van ‘Friends’ gehoord. De razend populaire Amerikaanse sitcom viert haar 25-jarig bestaan en geeft eindelijk toe aan de smeekbedes van de fans: er komt een reünie-aflevering. Voor de uitzending is het volgens acteur Matthew Perry (Chandler voor de vrienden) nog wachten tot maart. Om je ongeduld wat te temperen heeft Proximus Pickx alvast een lijst met enkele van de beste en slechtste afleveringen van de sitcom gemaakt.


Door Pickx

Deel dit nieuws

Beste: “The One Where Everybody Finds Out”

Deze aflevering heeft alles: de betrokkenheid van elk personage en zowel perfecte fysieke als verbale komedie. Monica en Chandler hebben een half seizoen lang kunnen verborgen houden dat ze een koppel vormen, maar het moment waarop iedereen het te weten komt is prijsloos. Niet voor niets werd deze aflevering genomineerd voor Outstanding Directing for a Comedy Series, Outstanding Writing for a Comedy Series en Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series bij de Emmy's in 1999.

Seizoen 5, Aflevering 14 is te vinden op Netflix via de tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx.

Slechtste: ‘The One with the Male Nanny’

In een wereld waar gendernormen alsmaar meer doorprikt worden, heeft Ross het duidelijk erg moeilijk. Wanneer Rachel een mannelijke nanny aanneemt om op hun dochtertje Emma te passen, gaat hij helemaal door het lint. Doorheen heel de serie houdt Ross vast aan conservatieve waarden, waardoor gendergelijkheid soms niet in zijn hoofd opkomt. Gelukkig kunnen zijn vrienden hem heel wat bijbrengen.

Seizoen 9, Aflevering 6 is te vinden op Netflix via de tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx.

Beste: ‘The One with the Embryos’

Een klassieker die elke fan zich herinnert: welk vriendenduo kent elkaar beter. Joey en Chandler nemen het op tegen Rachel en Monica tijdens een heftige en allesbeslissende quiz, want de winnaar krijgt niets minder dan Monica’s appartement. De vriendschap spat van het scherm af in deze aflevering en elk personage is zijn meest herkenbare zelf.

Seizoen 4, Aflevering 12 is te vinden op Netflix via de tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx.

Slechtste: ‘The One where Rachel Smokes’

Hoewel we Rachel zien groeien tot een zelfzekere vrouw doorheen de show, is ze in deze aflevering helemaal terug bij af. Ze wil namelijk zo hard haar best doen op haar werk, dat ze begint te roken om op een goed blaadje te komen bij haar bazin. Alleen zo wordt ze gerespecteerd en krijgt ze belangrijke informatie over het werk te horen. 

Seizoen 5, Aflevering 18 is te vinden op Netflix via de tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx.

Beste: ‘The One Hundredth’

Deze hoort in het lijstje van de beste aflevering thuis omwille van de emotionele lading en hoe goed die overgebracht wordt door Lisa Kudrow. Haar personage Phoebe is draagmoeder voor haar broer en bevalt van een tweeling. De pijn die ze voelt wanneer ze plots weer beseft dat ze de baby’s moet afgeven, is haast ondraaglijk. De monoloog die ze voert tegen de twee kleintjes is met ster de mooiste uit de serie.

Seizoen 5, Aflevering 3 is te vinden op Netflix via de tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx.

Slechtste: ‘The One Where Eddie Won't Go’

De verhaallijn is niet slecht, maar toch lieten de schrijvers van ‘Friends’ hier wat steken vallen. Chandler heeft namelijk een ietwat vreemde nieuwe huisgenoot: Eddie. Hij wordt al snel bestempeld als iemand die ze niet allemaal op een rijtje heeft en de vrienden gebruiken zijn labiele toestand om hem te manipuleren zodat hij Chandler alleen laat. Het is grappig, maar het lachen met mentale gezondheid zou vandaag toch bij velen in het verkeerde keelgat schieten.

Seizoen 2, Aflevering 19 is te vinden op Netflix via de tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top