De 5 grote transfers van deze wintermercato

Voetbal | De coronacrisis en de daaruit vloeiende financiële crisis hebben ervoor gezorgd dat de wintermercato van 2021 een vrij rustige maand was. Bij het aanbreken van de laatste transferdag heeft Proximus Pickx de markt geanalyseerd en de 5 beste transacties op Europees niveau op een rijtje gezet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Odegaard aan Arsenal

Arsenal zal haar beste beentje moeten voorzetten wil het dit seizoen nog kans maken op een Europees ticket. Daarom heeft de Londense club de veelbelovende 22-jarige Noorse international Martin Odegaard in de gelederen opgenomen. De middenvelder, die in 2015 bij Real Madrid kwam, is sindsdien vaak uitgeleend. Hij hoopte dit seizoen een plaats te veroveren in de selectie van Zidane, maar toch heeft de Noor slechts in negen wedstrijden zijn opwachting gemaakt. Hij is weer uitgeleend, dit keer aan Arsenal, dat hoopt Odegaard over een paar maanden definitef aan te werven. Mikel Arteta's mannen verwelkomen ook voormalig Brugge doelman Mathew Ryan, uitgeleend door Brighton.

Papu Gomez aan FC Sevilla

Na een ruzie met coach Gian Piero Gasperini, was het vertrek van Papu Gomez bij Atalanta Bergamo onvermijdelijk geworden. De 32-jarige Argentijn is nu voor een bedrag van 8 miljoen euro naar Sevilla verhuisd. De spelmaker, die in 2014 in Bergamo arriveerde en aanvoerder werd, speelde er 252 wedstrijden, met in totaal 71 assists voor 59 doelpunten. Dit is dus een nieuwe mijlpaal voor Julen Lopetegui, nu Sevilla op de vierde plaats staat in La Liga en zich voorbereidt op de achtste finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund.

Luka Jovic terug naar Frankfurt

Niet enkel Odegaard, maar ook superspits Jovic zal teleurgesteld terugkijken naar zijn passage bij Real Madrid. Aangeworven in juni 2019 na een seizoen van 27 doelpunten en zeven assists in 48 wedstrijden met Eintracht Frankfurt, kreeg de Serviër nooit echt zijn kans bij Zidane. Vorig seizoen scoorde hij slechts twee doelpunten en twee assists in 27 wedstrijden. De 23-jarige aanvaller maakt nu zijn rentree in de Bundesliga, en wat voor een comeback was dat! In zijn eerste wedstrijd deed hij het net zo goed als in anderhalf jaar bij Madrid: hij scoorde twee keer en bracht daarmee zijn totaal op drie doelpunten in vier wedstrijden. Hij zou een van de toppers moeten zijn van de volgende zomermercato.

Özil vervoegt Fenerbahçe

Mesut Özil zit al lang op een zijspoor bij Arsenal, waar hij voor het seizoen werd uitgesloten van de Premier League-selectie. Dus heeft hij een overeenkomst voor 3,5 jaar getekend met de Turkse club Fenerbahce Istanbul op basis van een vrije transfer. De speler hoopt gewoon terug te kunnen keren naar het veld en zijn carrière weer op de rails te krijgen en Fenerbahce heeft hem een geweldige deal gegeven. De winnaar van de wereldbeker voetbal van 2014 met Duitsland blijft inderdaad een speler die in staat is tot grootse prestaties met uitmuntend spelinzicht en buitengewonen techniek.

Dembélé uitgeleend aan Atlético Madrid

Moussa Dembélé was dit jaar gedegradeerd tot invaller bij Lyon na twee goede seizoenen bij Les Gones. Hij hoopt nu zijn carrière nieuw leven in te blazen door naar La Liga-leider Atletico Madrid te verhuizen. Nu is het nog een tijdelijke uitleenbeurt tussen de Fransman, die 45 doelpunten heeft gemaakt in 108 optredens voor Lyon, en Madrid. Toch is er kans op een langere romance, want  de door Diego Simeone gecoachte club heeft een koopoptie van 33,5 miljoen euro. Hoewel de aanvaller nog niet is ingezet door zijn coach, is hij nog steeds een waardevolle aanwinst in de titelrace in Spanje.

Andermaal… In sport is alles mogelijk!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top