RWDM én Union met versterkte troepen naar de Zwanzederby

Challenger Pro League | Zaterdagavond spelen RWDM en Union Sint-Gillis de derde Zwanzederby van het seizoen. De voorbije twee confrontaties werden telkens gewonnen door de thuisploeg. Afwachten of RWDM de quasi ongenaakbare competitieleider opnieuw een hak kan zetten in het Edmond Machtensstadion.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beide teams recupereren enkele spelers ten opzichte van vorig weekend. Bij RWDM keren doelman Anthony Sadin en aanvaller Leonardo Rocha terug bij de selectie. Beiden vielen vorig weekend in extremis uit tijdens de voorbereiding van de match tegen Lommel, maar zijn opnieuw fit voor de derby.

Corenthyn Lavie en Clément Fabre liggen nog wel in de lappenmand. Lenny Nangis is nog steeds geschorst en Yadi Bangoura werd naast de selectie gelaten door coach Vincent Euvrard. Nieuwkomer Ephestion zit wel meteen in de wedstrijdkern.

Felice Mazzu kan voor de korte verplaatsing naar Molenbeek opnieuw een beroep doen op Siebe Van Der Heyden en Brighton Labeau. Beiden waren vorig weekend geschorst, maar mogen nu opnieuw van de strafbank. Aanvoerder Teddy Teuma is nog wel geschorst. Voor het overige is iedereen wedstrijdfit; ook Ismaël Kandouss, die vorige week tegen Deinze zijn rentree maakte na lang blessureleed. 

"Ik heb geen reden tot klagen", vertelde Mazzu op de officiële website van de club. "Mijn kern is zo goed gestoffeerd dat ik altijd bepaalde wisselmogelijkheden heb… Het feit dat we de laatste uitwedstrijd tegen RWDM verloren, zal ons een boost geven.’

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top