De indrukwekkendste optredens in de geschiedenis van de Super Bowl

Dit jaar koos de NFL The Weeknd om de Halftime Show te verzorgen. Dat is de traditionele show na de eerste helft.

De Canadese artiest is al jaren razend populair en zijn song 'Blinding Lights' was een van dé hits van 2020. Er gingen hem al heel wat grote namen voor die in minder dan 15 minuten indruk moesten weten te maken op een publiek dat niet echt op hen zat te wachten. Hier enkele van de meest markante optredens van de afgelopen jaren. Volg de Super Bowl live op Proximus Pickx via Eleven Sports tijdens de nacht van 7 op 8 februari om 00u40.

Beyoncé en Destiny's Child

Het optreden van Beyonce en Destiny's Child in 2013 scoorde op alle vlakken. Denk hits, het charisma van Beyoncé, een knappe show en een productie van topkwaliteit. De dames trakteerden ons op een onvergetelijk televisiemoment. Een show made in the USA: om opnieuw en opnieuw te bekijken!

Katy Perry (2015)

Toen Katy Perry op een immense metalen tijger het stadion van Glendale kwam binnengestapt, was de toon van het optreden onmiddellijk gezet. Het werd een kleurrijk spektakel, helemaal in de stijl van Perry. Samen met Lenny Kravitz en Missy Elliott zette Katy Perry een topprestatie neer. Om er nadien vandoor te vliegen op een vallende ster. Met meer dan 120 miljoen kijkers had de Halftime Show van 2015 de hoogste kijkcijfers in de geschiedenis van de Amerikaanse televisie.

Bruce Springsteen en de E Street Band (2009)

Bij Springsteen geen duivelse choreografie. Wel zijn unieke stem en charisma, grote hits en de E Street Band die het publiek van Tampa Bay helemaal wisten in te pakken. Vooraleer hij begon te zingen, had hij een boodschap voor de kijkers: "Dames en heren, voor de volgende 12 minuten brengen we de geweldige kracht van de E Street Band naar je huiskamer. Dus laat die guacamole staan, leg je chicken wings even neer en draai het volume van je televisie helemaal omhoog!"

Michael Jackson (1993)

Wie anders dan Michael Jackson kan een Halftime Show beginnen door bijna 2 minuten stokstijf op scène te staan en het publiek aan te kijken? Dan volgden 'Jam', 'Billie Jean' en 'Black or White' om in zachtheid te eindigen met 'We Are the World' en 'Heal the World', dat hij samen met een kinderkoor uit Los Angeles zong. Dit optreden was een keerpunt in de geschiedenis van de Super Bowl: Michael Jackson was de allereerste wereldster die de Super Bowl wist te strikken.

Lady Gaga (2017)

De Super Bowl LI was in alle opzichten memorabel: zowel sportief, met de overwinning van de Patriots op de Falcons terwijl ze 28-3 stonden in het 3de kwart, als op muzikaal vlak met het magistrale optreden van Lady Gaga. De nieuwe Queen of Pop hield het publiek uit Houston in de ban om daarna ook nog eens 'Million Reasons' op de piano te spelen. En ook de final touch, 'Bad Romance', was onvergetelijk.

Janet Jackson en Justin Timberlake (2004)

De beelden van dit optreden gingen de hele wereld rond. Het eindigde met een duo tussen Janet Jackson en Justin Timberlake. Op het einde trok Justin Timberlake aan de bustier van de zangeres en kregen we haar borst te zien. De show richt zich tot families en het incident ging over alle tongen: Nipplegate was geboren. CBS boycotte Janet Jackson voor de Grammy Awards die de week daarop plaatsvonden. De carrière van Janet Jackson heeft trouwens enorm geleden onder dit voorval.

Nieuws

Bekijk alles
Top