Het is het moment van het seizoen waarop iedereen zit te wachten, en FIFA 21 is geen uitzondering! Sinds afgelopen vrijdag kennen we de elf spelers die deel uitmaken van het Team van het Jaar (TOTY) in FIFA 21.

 

Die jaar kon de community stemmen en sommige keuzes hebben uiteraard veel stof doen opwaaien. Werd er op de spelers gestemd op basis van hun prestaties of was het meer een keuze van het hart om bepaalde spelers in hun TOTY-versie in de game te zien? Hoe dan ook, het elftal ligt vast en voor het 4e opeenvolgende jaar vinden we een van onze landgenoten in het koningsteam!

Kevin De Bruyne staat inderdaad opnieuw in het Elftal van het Jaar op FIFA. We zien ook vier spelers van Bayern München, wat onder meer kan worden verklaard door hun prestaties in de Final Eight van de Champions League. De spelers zijn Robert Lewandowski, Manuel Neuer, Alphonso Davies en Joshua Kimmich.

Natuurlijk ontbreekt Cristiano Ronaldo niet, die met Juventus een redelijke start van het seizoen beleeft. De Portugese speler staat al jaren aan de top. Naast CR7 en Robert Lewandowski vervolledigt de jonge Fransman Kylian Mbappé het trio aanvallers in deze TOTY 2020.

In de verdediging hadden we je al de naam gegeven van Alphonso Davies. De anderen in dit rijtje zijn niemand minder dan de twee Liverpool-spelers Virgil Van Dijk en Trent Alexander-Arnold en Real Madrid-kapitein Sergio Ramos.

De laatste speler in dit elftal is Bruno Fernandes, die in de winter van 2020 naar Manchester United ging en daar het spel letterlijk veranderde. Hij is een belangrijke speler op het middenveld geworden, zowel op de echte als virtuele velden.

Het TOTY in FIFA 21:

Manuel Neuer – Alphonso Davies – Sergio Ramos – Virgil Van Dijk – Trent Alexander-Arnold – Joshua Kimmich – Kevin De Bruyne – Bruno Fernandes – Kylian Mbappé – Cristiano Ronaldo – Robert Lewandowski

Copyright afbeelding: EA Sports