Nikola Jokic, het symbool van het collectief succes bij Denver Nuggets

Sport | Wanneer we kijken naar de huidige stand in de Western Conference van de NBA, valt de vierde plaats voor Denver Nuggets op. De goede start van de Nuggets is voor een groot stuk te verklaren door de uitmuntende prestaties van Nikola Jokic.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met de partij tegen San Antonio Spurs in het verschiet staat Denver Nuggets voor zijn vijfde uitduel op een rij. De Spurs mogen gewaarschuwd zijn. Denver is al vijf wedstrijden op een rij ongeslagen, waarbij de laatste vier duels buitenshuis werden gewonnen. Zo werd Phoenix Suns twee keer op een rij verslagen, om nadien Dallas Mavericks te kloppen en recentelijk Miami Heat. Zaterdag wacht dus de trip naar San Antonio om een dag later in het eigen Pepsi Center nog eens te mogen aantreden. Tegenstander zondag wordt Utah Jazz, de huidige leider in de Western Conference.

De rode draad doorheen de huidige successen van Denver waren de prestaties van ene Nikola Jokic. Met gemiddeld 25,2 punten per wedstrijd speelt hij sowieso al een belangrijke rol. Daarbij komt nog dat hij de vierde beste passer van de competitie is: na Harden, Westbrook en Doncic. Een ding is duidelijk: een goede Jokic stuwt zijn kompanen naar een hoger niveau. Net daarom werd de Serviër deze week beloond met de Western Conference Player of the Week-prijs.

Utah maakt indruk

Dit weekend wachten Jokic en co dus een dubbele confrontatie. Het voorgerecht wordt op zaterdag geserveerd op bezoek bij San Antonio Spurs. Die laatste ploeg zit aan twee overwinningen op een rij na zeges tegen Boston Celtics en Washington Wizzards. Het maakt dat zowel Denver als San Antonio momenteel in de play-offplaatsen vertoeven. Een zege kan alvast zorgen voor een extra boost.

Maar op zondag volgt dan de hoofdmaaltijd met de komst van Utah Jazz. De ploeg waar onder meer Rudy Gobert vertoeft, maakt momenteel veel indruk in de NBA. Tegen New York Knicks werd er een negende opeenvolgende zege geboekt, met de leidersplaats in de Western Conference tot gevolg. Gobert tekende voor een stevige double-double en was goed voor 18 punten, 19 rebounds en zette ook vier blockshots.

Jokic en co weten dus alvast wie ze in de gaten moeten houden zondag.

Volg alle NBA-geweld via Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het NBA-programma bij Eleven Sports dit weekend

Vrijdag 29/1
New Orleans Pelicans - Milwaukee Bucks (vanaf 1u30 te volgen op Eleven Sports 2)

Zaterdag 30/1
Boston Celtics - Los Angeles Lakers (om 2u30 te volgen op Eleven Sports 2)

Zondag 31/1
Denver Nuggets - Utah Jazz (vanaf 21u30 te volgen op Eleven Sports 2)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top