Tv-tips van de week

Films | Het voorjaar is het geknipte moment om nieuwe programma’s te lanceren. Vandaag wordt het startsein gegeven van ‘Dag Dokter’ op Play4, een programma dat Vlaamse huisdokters in de kijker zet. Je kan ook genieten van het gloednieuwe zesde seizoen van ‘Stukken van Mensen’ en wegdromen van de geweldige stukken waarop geboden wordt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Stukken van Mensen

In het zesde seizoen ontvangt presentatrice Evy Gruyaert opnieuw verkopers in de Verbeke Foundation. Zij doen hun uiterste best om te verkopen aan een van de zeven topdealers. Dit seizoen zijn Bie Baert, Sofie Van de Velde, Frank Van Laer, Yves Chung, Carlo Bonte, Boris Devis en Paul De Grande van de partij. Ieder van hen wil het liefst van al gouden zaken doen, maar de competitie is erg sterk.
 
Naar goede gewoonte komen de verkopers ook dit seizoen weer met enkele unieke stukken op de proppen. Denk maar aan een gigantische discobal, het skelet van een jachtluipaard en duelleerpistolen van Napoleon. Daarnaast voeren ook enkele bv’s stukken aan. In seizoen zes zie je de onderhandelingsskills van onder anderen zanger Bent Van Looy, dEUS-frontman Tom Barman en actrice Barbara Sarafian.
 
Bekijk ‘Stukken van Mensen’ vanaf maandag 1 februari om 21u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!
 

Dag Dokter

Sinds het opkomen van de coronapandemie lijkt het of alle andere kwaaltjes of ziektes plots van de aardbodem verdwenen zijn. Mensen gaan veel minder vaak naar de dokter, terwijl dat voor de eerste lockdown nog frequenter gebeurde. Dat was ook het moment waarop Play4 veertien huisdokters heeft gevolgd. Als je je altijd al afvroeg wat hun job inhoudt, hoe hun dag verloopt en of ze de ellende die ze zien in hun praktijk wel van zich af kunnen schudden na de uren, is dit het geknipte programma.
 
In de afleveringen worden de huisdokters geconfronteerd met allemaal uiteenlopende cases. Van een kleine verkoudheid die vanzelf wel overgaat tot levensbedreigende ziektes. Je ziet er dokters in alle ‘vormen en maten’, van de ervaren man die bijna op pensioen moet tot het jonkie dat net van de schoolbanken komt.
 
Bekijk ‘Dag Dokter’ vanaf maandag 1 februari om 19u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

DNA Nys Extra

In de afgelopen weken kon je via de website van Sporza het vierde seizoen van 'DNA Nys' volgen. De reeks toont het reilen en zeilen achter de schermen van de wielerfamilie Nys. In het afgelopen seizoen stonden vooral de prestaties van zoon Thibau op en naast het parcours in de kijker. De kijkcijfers van de webreeks vielen heel goed mee en dat is waarom VRT heeft besloten om één extra aflevering te produceren en op televisie uit te zenden.
 
'DNA Nys Extra' begint bij het WK voor junioren in het Zwitserse Dubendorf, waar Thibau Nys één jaar geleden wereldkampioen werd. Hij kan in de eerste maanden van 2020 heel eventjes genieten van zijn regenboogtrui, maar dan slaat het coronavirus toe. Door de lockdown die verschillende landen instellen, wordt het veldritseizoen helemaal omgegooid. In deze extra aflevering zie je nog niet eerder vertoonde beelden van het vierde seizoen.
 
Bekijk 'DNA Nys Extra' op woensdag 3 februari om 20u35 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Bros: After the screaming stops

De Britse band Bros is een van die bands die je in de afgelopen jaren onbewust al hebt gehoord. De eerste halve minuut van hun hit 'When will I be famous' wordt immers in diverse televisieprogramma's gebruikt als introductieliedje. In de jaren 80 was de boysband ongemeen populair en speelden de leden in uitverkochte stadia overal ter wereld. Daarom is het des te opmerkelijker dat tweelingbroers Matt en Luke Goss sinds hun split 28 jaar geleden elkaar niet meer hebben gesproken.
 
In de documentaire 'Bros: After the screaming stops' uit 2018 zien we hoe de broers weer naar elkaar toegroeien voor een exclusief concert in de Londense O2-arena. In tegenstelling tot veel documentaires over popsterren slaagt dit programma er wel in om een onverbloemde kijk te leveren op de mooie en minder mooie momenten van de muzikale carrière van de tweeling.
 
Bekijk 'Bros: After the screaming stops' op donderdag 4 februari om 23u15 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top