Het eerste DreamHack Open-evenement van het jaar 2021 is aangebroken. En zoals altijd voor het Open-circuit zijn de uitgenodigde teams ook eind januari de moeite waard. Proximus heeft opnieuw aan je gedacht: je zal de play-offs van de competitie vanaf zaterdag live kunnen volgen op deze pagina!

 

Vanaf vandaag t.e.m. 31 januari zullen 8 uitgenodigde teams strijden om de prijzenpot van 70.000 dollar in de DreamHack Open January. Sommigen teams zullen van de gelegenheid gebruik maken, of net niet, om in 2021 hun goede vorm door te trekken. Sinds de winterstop is deze DreamHack Open inderdaad de eerste grote afspraak voor veel teams. We onderstrepen ook de terugkeer van FunPlus Phoenix, dat zich had teruggetrokken uit de CSGO-scene na zijn slechte resultaten begin 2020.

Andere namen mogen we ook verwachten, zoals BIG Clan, 4e beste team in de wereld, of Evil Geniuses. De Amerikanen, die recent geen titels konden winnen, moeten zich zo snel mogelijk herpakken om weer in de top 10 te komen. Maar het geheim van CSGO schuilt in de verrassingen van de underdogs, dus wie weet zien we een nieuwe naam naar de top klimmen! Eén ding is zeker, 1 van de 8 strijdende teams zal naar huis gaan met een trofee en het jaar 2021 goed beginnen.

Format

Zoals gewoonlijk in de Open-toernooien zullen de verschillende teams in twee groepen worden onderverdeeld, waarin ze het tegen elkaar zullen opnemen in BO1-wedstrijden. De laatste wedstrijden van de groepsfase, waarin over de uitschakeling zal worden beslist, gaan door in BO3. In elke groep stoten de twee beste teams door naar de play-offs.

De play-offs worden gespeeld in een format met enkele eliminatie. Er is dus geen ruimte voor fouten, elke misstap kan fataal zijn. De halve finales gaan door in BO3-wedstrijden, terwijl een BO5 beslist over eindwinst en het toernooi afsluit.

© Liquipedia

Goed nieuws voor jullie, beste Pickx-lezers: de play-offs zullen in livestream worden uitgezonden, hier op Pickx! We hopen jullie dan talrijk aanwezig te zien om samen mooie CSGO-momenten te beleven.

Copyright afbeelding: ESL Gaming