De Duitse organisatie BIG, één van de beste in de wereld van CSGO, zal toetreden tot de teams die lid zijn van het BLAST Premier-circuit. BIG neemt de plaats in die 100 thieves vacant liet sinds zijn terugtrekking uit de Counter-Strike-scene.

Zoals sommigen onder jullie wellicht wel weten, werkt het BLAST-circuit volgens een iets ander schema dan zijn grote broers ESL en Dreamhack. Naast de teams die door de organisatie worden uitgenodigd en de teams die zich via de regionale evenementen kwalificeren, heeft het BLAST-circuit 12 partnerteams die deelnemen aan zijn evenementen. Enkele namen zijn Na’Vi, Astralis, Vitality en Complexity. Je had waarschijnlijk wel al door dat deze 12 partnerteams de beste zijn in het competitieve CSGO-circuit, hoewel sommige namen, zoals Heroic dat op de 6e plaats staat in de HLTV-ranking, of Furia en Fnatic, ontbreken.

Maar sinds midden oktober en de disband van het Counter-Strike-team van de Californische organisatie 100 thieves, was er een plaats vrijgekomen binnen het circuit. Eerst viel het Braziliaanse team FURIA in tijdens de Fall Series, maar voor de lange termijn moest er een vervanger komen.

Die is nu gevonden met de recente toetreding van de organisatie BIG! De laatstgenoemde neemt dus de plek van de Amerikanen in en zal dus systematisch deelnemen aan de volgende georganiseerde competities binnen het BLAST-circuit. Het eerste evenement is de Spring Series, die op 4 februari van start gaat. Dit jaar zal het BLAST Premier-circuit een totale prijzenpot van $2.475.000 tellen! Een mooi bedrag dus om te verdelen over de verschillende evenementen die het hele jaar door worden georganiseerd.

Robbie Douek, CEO van BLAST, in een persbericht: “De grote belangstelling en investeringen voor de laatste plek in de competitie is een bewijs van de ongelooflijke groei en het succes van BLAST Premier in de afgelopen 12 maanden.”

De partnerteams van BLAST voor het seizoen 2021:


Vitality - Na'Vi - Astralis - BIG - Team Liquid - G2 Esports - FaZe Clan - NiP - OG - Complexity - MIBR - Evil Geniuses


We zien elkaar vanaf 4 februari om samen te ontdekken hoe de Duitsers het doen in de Spring Series.

Copyright afbeelding: BIG CLAN