Beau Séjour: dit kunnen we verwachten van het tweede seizoen

Films |

Op zondag 31 januari gaat het tweede seizoen van ‘Beau Séjour’ van start. Intussen is het al drie jaar geleden dat het eerste seizoen van de succesvolle reeks op televisie te zien was. Toen onderzocht de overleden Kato, gespeeld door Lynn Van Royen, haar eigen dood.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Alles nieuw

In het nieuwe seizoen kiezen de programmamakers voor een volledig nieuwe omgeving met een nieuwe cast en nieuwe verhaallijnen. De naam van de plaats delict is deze keer wederom ‘Beau Séjour’, alleen gaat het nu niet om een plek op het vasteland maar om een zeilboot. De opnames vonden plaats in Zeebrugge, op terreinen van de Belgische marine. Dat het hoofdpersonage zijn eigen dood moet onderzoeken, veranderde echter niet.

Het gaat deze keer om de dood van een oud-commendant van de marine, ‘Maurice’ genaamd (gespeeld door Gene Bervoets). Die ziet zijn eigen lijk aan de mast van de zeilboot ‘Beau Séjour’ hangen. Maurice zelf wordt wakker op het strand en merkt dat niemand hem kan zien of horen. Op die manier ontdekt hij ook dat zijn familie hem liever kwijt dan rijk is, want zijn drie dochters reageren erg koud op de dood van hun vader.

 

Een West-Vlaamse cast

Naast de rol van Gene Bervoets bestaat ook de rest van de cast volledig uit West-Vlaamse acteurs. Zo komen ook  Lize Feryn, Sam Louwyck, Greet Verstraete en Emilie De Roo aan bod. Volgens hoofdrolspeler Bervoets is zijn personage om duimen en vingers bij af te likken: “Als acteur word je maar enkele keren in je carrière met een script geconfronteerd waarvan je denkt: dit is het. In Beau Séjour 2 klopt alles. Het schitterend originele idee van het eerste seizoen is zo uitgepuurd dat het een andere dimensie krijgt in deze nieuwe reeks. Het is letterlijk larger than life. Alles zit er in: het is een zoektocht vol drama, humor, liefde en passie naar de sterfelijke mens, naar jezelf.” Om als ‘gestorven’ personage op te treden, is Bervoets maar liefst vijftien kilogram afgevallen.

Een tweede kans

Dat de gestorven marinecommendant zijn eigen dood opnieuw ziet, belooft voor een spannende verhaallijn te zorgen. Maurice gelooft namelijk zelf niet dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Hij wil dan ook zijn familie overtuigen dat er meer aan de hand is. “In de kern vertellen we een emotioneel familieverhaal over een man die een tweede kans heeft gekregen om de relatie met zijn gezin te herstellen, maar het is opnieuw een whodunnit met een twist. De kijker kan zich zeker aan beklijvende plotwendingen verwachten”, vertelt scenarist Sanne Nuyens. 

Bij het onderzoek naar zijn eigen dood, loopt Maurice een aantal ‘zieners’ tegen het lijf. Hij ontdekt dat die mensen hem in tegenstelling tot familieleden en ‘de normale mensen’ hem wél kunnen zien. Bovendien kan hij ook met hen praten, maar waarom kan hij net met die mensen praten en niet met anderen?

Je ontdekt het vanaf zondag 31 januari om 20u45 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top