Deze atleten zijn op veel plaatsen niet echt een geliefde gast

Sport | “Ik ben een van de meeste gehate voetballers”, zei Barcelona-verdediger Jordi Alba recent nog in een interview. Of de haat naar Alba dezelfde proporties kent zoals die naar concullega’s als Diego Costa, Pepe of Neymar, durven we echter betwijfelen. Proximus Pickx selecteerde voor jou vijf andere mannelijke sporters die niet overal geliefd zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nick Kyrgios

Mochten we een artikel schrijven rond vrouwentennis hadden namen als Serena Williams, Alizé Cornet of Maria Sharapova de revue kunnen passeren, maar hét enfant terrible uit het mannentennis is ongetwijfeld Nick Kyrgios. Menig umpire heeft al een punthoofd gekregen van de Australiër. De uitspattingen van Kyrgios op de court gaan er soms zodanig over, dat zelfs ex-enfant terrible John McEnroe al openlijk kritiek gaf op het gedrag van Kyrgios. Een van zijn strafste stoten vond in 2015 plaats. Toen zei hij tijdens een duel met Stan Wawrinka dat diens vriendin vreemd ging met een andere speler uit het circuit en dat Wawrinka zelf, toen een dertiger, de lakens deelde met 18-jarige meisjes. Stijlvolle man, als je dit zo leest…

Dylan Groenewegen

Sommige spurters in het wielerpeloton zijn geen graag geziene gasten. Denk maar aan een Mark Cavendish, die vaak incidentrijke spurten reed. De laatste in dit rijtje is de Nederlander Dylan Groenewegen. In 2016 haalde hij al eens de woede op de hals van Oliver Naesen. Toen Groenewegen hem in de dranghekkens reed tijdens een spurt in de Tour de l’Eurométropole noemde Naesen Groenewegen al eens “een deb”. Maar vorig jaar werd hij helemaal een soort persona non grata in het wielerpeloton toen hij Fabio Jakobsen evenzeer in de dranghekken drumde tijdens een spurt in de Ronde van Polen, waardoor het tot een zware crash kwam. Het leverde Groenewegen enerzijds een schorsing van negen maanden op, en tevens een pak doodsbedreigingen.

Tiger Woods

Tiger Woods mag dan wel gezien worden als een van de beste golfers aller tijden, de Amerikaan werd enkele jaren geleden van zijn gouden sokkel gehaald door familiale issues. In 2009 kwam de succesvolle golfer in het oog van de storm terecht wegens een reeks buitenechtelijke affaires. Onder meer de pornoactrice Joslyn James was een van zijn maîtresses. Dat werd niet gepikt door het katholieke Amerika. Het noopte Woods tot de beslissing om voor onbepaalde tijd geen professioneel golf meer te spelen. Het zou heel wat jaren duren vooraleer Woods zijn oude vorm terug zou pakken. In april 2019 won hij The Masters.

Conor McGregor

Een van de meest gemediatiseerde MMA-vechters is meteen ook de meest controversiële figuur in het wereldje. De Ier Conor McGregor zoekt maar al te vaak de grenzen van het toelaatbare op, wat hem niet altijd in dank wordt afgenomen. Vooral in de aanloop naar zijn gevecht met bokser Floyd Mayweather, nog zo’n controversieel figuur, kwam hij met gecontesteerde uitspraken op de proppen. Meermaals verloor de Ier zijn zelfbeheersing, zowel tijdens persmomenten als in het privéleven. Zo belandde hij meermaals in de gevangenis en moest hij een cursus volgen om zijn agressie te beheersen. Toch was hij jarenlang hét uithangbord van het Ultimate Fighing Championship (UFC), de belangrijkste organisator van MMA-gevechten in de Verenigde Staten.

Lance Armstrong

Tot slot eindigen we met een ex-sporter, maar wat voor eentje. Heel wat topatleten vielen in het verleden stevig van hun troon toen duidelijk werd dat er doping gemoeid was met hun prestaties. Denken we bijvoorbeeld aan de Amerikaanse loopster Marion Jones. Maar de persoon die misschien wel wereldwijd het meest gehaat werd tijdens en na zijn carrière en met plezier van de trap werd geduwd na het opbiechten van dopinggebruik, was Lance Armstrong. De Amerikaan won zeven keer de Tour de France, maar al deze resultaten werden geschrapt nadat hij in een televisie-interview met Oprah Winfrey bekende jarenlang verboden middelen te hebben gebruikt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top