Oorlog tussen Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic: wat is er juist gebeurd?

Sport | De derby tussen Milan en Inter in de Coppa Italia ontaardde gisteren even na een verhitte confrontatie tussen Zlatan Ibrahimovic van Milan en Romelu Lukaku van Inter. Plots stonden de twee neus aan neus met elkaar. Wat is er specifiek gebeurd of gezegd waardoor Lukaku zijn kalmte verloor?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gisteren speelden Milan en Inter hun kwartfinale van de Coppa Italia, de beker van Italië. Na 90 minuten haalde Inter het met 2-1. Ibrahimovic bracht Milan op voorsprong, in de laatste 20 minuten wisten de troepen van Antonio Conte de zaken nog om te keren. Eerst bracht Lukaku via een strafschop Inter op gelijke hoogte, Christian Eriksen scoorde naar het einde van de wedstrijd toe de winning goal.

Maar hét moment dat na de wedstrijd veelvuldig werd besproken, was het akkefietje tussen Ibrahimovic en Lukaku. Na een fout op de Rode Duivel kwam Ibrahimovic zich in de discussie mengen, waarop plots Lukaku als door een wesp gestoken reageerde op de Zweed. Waarom juist?

Voodoo

Het brandje tussen de twee ontstond na een uitspraak van Ibrahimovic richting het adres van Lukaku. "Bel je mama", riep Ibrahimovic Lukaku toe. "Doe jullie voodoorituelen, kleine ezel", voegde hij eraan toe. “Zwijg over mijn moeder", hoorden we Lukaku zeggen, waarna de verwensingen over en weer bleven vliegen. “Laten we het in de kleedkamer verder uitvechten”, repliceerde Lukaku nog.

Maar op wat doelde Ibrahimovic juist met die voodoorituelen? Daarvoor moeten we teruggaan naar 2017. Toen Lukaku als speler van Everton een nieuw, lucratief contract kreeg aangeboden, viel de deal op het nippertje nog in het water. De reden volgens Everton? Lukaku’s moeder Adolphine die na een voodooritueel werd ingefluisterd dat Lukaku elders moest tekenen. De Rode Duivel tekende niet veel later een contract bij Manchester United en werd, jawel, een ploegmaat van Ibrahimovic. Het voodooverhaal werd bij de Lukaku’s altijd als fake news bestempeld.

Familieman

We kennen Lukaku vooral als een gedreven voetballer die zijn emoties op het veld probeert te beheersen. Dat hij zo fel reageerde op Ibra, zorgde voor een beeld dat we niet meteen gewoon zijn van Lukaku. Zijn familie is namelijk heilig. Lukaku liet de voorbije jaren in heel wat interviews geen kans liggen om de uitstekende band met zijn moeder te benadrukken.

Ook zijn papa heeft reeds een belangrijke rol gespeeld in zijn leven. Herinner je de goal die Lukaku maakte op het WK van 2014 tegen de VS. Lukaku zocht toen de camera’s op om “Ik hou van je papa” te roepen in de lens.

Uiteindelijk was het Lukaku die in de Milanese derby als laatste mocht lachen. Hij wiste de goal van uitgerekend Ibrahimovic uit en zette Inter op de goede weg richting de zege. Op dat moment was er zelfs al geen sprake meer van Ibrahimovic. De Zweed incasseerde in de tweede helft een tweede gele kaart en mocht met rood dus vroegtijdig gaan douchen.

De agenda’s staan nu al met rood omcirkeld op zondag 21 februari. Dan kijken Inter en Milan elkaar opnieuw in de ogen voor speeldag 23 in de Serie A. Wordt vervolgd…

Volg de Serie A op de voet via de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top