Dante Vanzeir scoorde afgelopen weekend de snelste Pro Leaguegoal uit de geschiedenis. De aanvaller van Union had amper zeven seconden nodig om de netten te laten trillen en zette zo meteen zijn team op rozen. De snelle goal bleek evenwel geen toevalstreffer. Union had de actie de dagen voordien minitieus voorbereid.
Videoanalist Sandro Salamone verklapte in Le Soir dat Union de fase bewust had voorbereid. "We haalden de mosterd bij AC Milan. Op 20 december zag ik de Braziliaan Leao de snelste goal in de Italiaanse voetbalgeschiedenis scoren. Hij had tijdens de match tegen Sassuolo amper 6,62 seconden nodig om Milan op voorsprong te brengen. Ik heb die fase dan grondig ontleed en mijn bevindingen doorgegeven aan Felice Mazzu. Hij was meteen enthousiast en heeft de fase mee geïmplementeerd in de trainingen."

Tijdens de trainingen werd duidelijk dat er wel muziek zat in de actie waardoor ze dus ook effectief én met succes toegepast werd tegen Deinze. "Afhankelijk van hoe de tegenstander zich positioneerde hadden we vier varianten klaar", vervolgt Salamone. "De meest waarschijnlijke was wel Vanzeir, die met zijn snelheid sowieso snel voor doel zou komen... en zo is het dan ook gegaan."

Hieronder vindt u nog eens de goal van Vanzeir én de goal van Leao.