Proximus ePro League: Oostende, Cercle Brugge en Beerschot hebben het moeilijk

Nieuws |

Onze nationale FIFA-competitie is weer een speeldag verder. De vijfde matchdag ging uitzonderlijk door op zaterdag. Zo volgen we het schema van de Jupiler Pro League, de grote zus van onze ePro League, die dit keer in de echte stadions plaatsvindt.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

In deze vijfde competitieweek steeg Standard naar de achtste plaats in het klassement. Shadoow uit Luik versloeg KV Oostende en zijn speler BMB_Kylie niet zonder problemen met een eindscore van 3-2. De comeback is natuurlijk goed nieuws voor Shadoow, want met zijn achtste plaats heeft hij virtueel een ticket beet voor de play-offs.

In deze nieuwe week zagen we ook de ploegen bovenin het klassement hun dominantie bevestigen tegen de andere teams uit de competitie. Zo won Zulte Waregem zonder moeite van KRC Genk en zijn speler Abdullah Waiss dankzij het talent van Geoffrey Meghoe. De Waregem-speler won met 2-1. Kortrijk volgt die trend en zet zijn ongeslagen reeks verder in de persoon van Manse01. Afgelopen zaterdag versloeg de speler redelijk gemakkelijk zijn tegenstander capi_torres13. Na de hele wedstrijd aan de leiding te hebben gestaan, kreeg hij wel te maken met een opflakkering van Beerschot dat vlak voor het laatste fluitsignaal een keer wist te prikken, maar dat was helaas onvoldoende.

Club en Cercle Brugge stonden dan weer tegenover elkaar in de langverwachte derby uit het noorden van het land. Club en QTN_11 wonnen niet verrassend met een indrukwekkende score van 5 tegen 2, een resultaat dat niet mag verbazen als je weet dat groen-zwart nog steeds niet heeft kunnen winnen dit seizoen.

Ook voor Beerschot en Oostende is dat het geval. De drie ploegen staan samen helemaal onderaan en voor hen is de competitie dus heel slecht begonnen. Na vijf weken competitie neemt de hoop van de drie Nederlandstalige clubs om zich te kwalificeren voor de play-offs af naarmate de wedstrijden vorderen en hun positie in het klassement ongewijzigd blijft.

De komende speeldagen zullen dus beslissend zijn. We spreken woensdagnamiddag af op het YouTube-kanaal van Eleven Sports om de 6e competitiedag live te beleven!

Copyright afbeelding: Eleven Sports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top