Fenerbahçe schakelt met ongeziene actie zijn fans in om Mesut Özil te kunnen betalen

Voetbal | Het zat er al weken en misschien zelfs maanden aan te komen, maar Arsenal en Mesut Özil gingen onlangs uit elkaar. De Duitse middenvelder met Turkse roots tekende nadien voor 3,5 jaar bij Fenerbahçe. De club pakte uit met een opvallende actie om de dure middenvelder te kunnen betalen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In coronatijden is het voor een resem voetbalclubs vooral overleven, want de ticketverkoop viel helemaal stil. Dat zorgde voor een gat in de begroting en heel wat clubs zagen hun inkomsten kelderen. Dure transfers zijn eigenlijk niet aan de orde en Özil is een zéér dure vogel. Bij Arsenal streek hij jaarlijks maar liefst 18 miljoen euro op.

Voorzitter Ali Koç had de 32-jarige ex-speler van Real Madrid al langer op de radar, maar financieel was het zeker geen eenvoudig dossier. De voormalige Duitse international deed een kleine ‘inspanning’ en verlaagde zijn salariseisen naar 14 miljoen euro. Dat is voor Fenerbahçe, dat een schuldenberg van maar liefst 517 miljoen euro heeft, bijzonder veel geld.

SMS-campagne

Koç kwam echter met een plan om extra geld in te zamelen om het loon van de speler te betalen. Hij zette een SMS-actie op poten. "We hebben onze fans nodig. Onze toekomst hangt er vanaf. Op de dag dat Mesut tekent (wat dus gebeurde, red.), vraag ik aan jullie om een record te verbreken met deze SMS-campagne. We zullen 300.000, 500.000 of zelfs een miljoen tekstberichten nodig hebben", verklaarde de voorzitter aan The Daily Mail.

Voetbalgek Turkije

Elke fan die een SMS stuurt, zorgt voor een bijdrage van ongeveer 2 euro. Het is een innovatieve manier om het nodige geld te vinden en de club hoopt dat de verkoop van shirts van Özil ook de nodige miljoenen in het laatje kan brengen. De dag dat Özil aankondigde dat zijn transfer naar Fenerbahçe aanstaande was, werd de tweet in dertig minuten tijd meer dan 105.000 keer gedeeld, waren er 300.000 likes en 26.000 retweets met een reactie.

Turkije is dan ook een voetbalgek land, waar topvoetballers bijna als goden worden aanbeden. Zo volgden op Twitter 1 miljoen mensen via Flightradar24 het traject van de vlucht van Özil. Nu hopen dat Özil het ook op het veld kan gaan waarmaken…

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top