Hoe Club Brugge de concurrentie buitenspel zette in de Jupiler Pro League

Sport | Met hun overtuigende overwinning tegen Racing Genk van zondag heeft Club Brugge nog maar eens hun alleenheerschappij in de Jupiler Pro League bevestigd. Hoe slaagt Blauw-Zwart er de jongste jaren toch in om elke tegenstander op de knieën te dwingen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge heeft zondag tegen Racing Genk getoond waarom zij de enige kanshebber zijn om zichzelf op te volgen als winnaar van de Jupiler Pro League. Zowel op het scorebord als op het veld waren ze dominant. De troepen van Philippe Clement etaleren al hun kunnen en verdienen alleen daardoor al de titel. Hun tegenstanders toonden in de eerste speelhelft weliswaar dat ze niet te onderschatten zijn, maar in de tweede helft domineerde het totale spel van Club het veld. Bij de koffie hadden de Limburgers nog een doelpuntje voorsprong, maar daarna dwongen de Bruggelingen hen genadeloos tegen de touwen.
 
Een andere categorie
 
De Bruggelingen moesten leren van hun fouten om vandaag alleenheersers te zijn. Na vele jaren in de schaduw van de gigant Anderlecht te voetballen, raapte de ploeg uit het Venetië van het Noorden zichzelf bijeen. Club evalueerde zichzelf en slaagde er daardoor in om uit de diepe kloof te klimmen waar ze in vastzaten. Om de groten der aarde aan te kunnen, moesten ze terug naar de bron: de vorming van jong talent. Met wat hulp van buitenaf versterkten ze hun eigen opleidingen.
 
Sommige clubs verkopen hun toptalenten nadat ze hun moment in de kijker krijgen, zoals Genk en Standard recent deden. De Bruggelingen kozen ervoor om hun talenten nog wat bij te houden en langer op die golf mee te surfen. Daardoor konden ze hun duit in het zakje doen in belangrijke wedstrijden, zoals in de Champions League, wat hun leerproces een versnelling hoger doet schakelen. Als dan tegelijkertijd de grote concurrent Anderlecht van de sokkel valt en van nul af aan weer moet opbouwen, bevindt Brugge zich alleen in zijn categorie.
 
Maar in de sport mag men uiteraard nooit op de lauweren rusten. Wanneer de concurrentie genezen is, zal het zaak zijn om opnieuw klaar te zijn voor de strijd. Zo niet, zou die hegemonnie wel eens met de noorderzon kunnen verdwijnen.
 
Mis niets van de Jupiler Pro League via Eleven Pro League, beschikbaar in de optie All Sports van Proximus Pickx
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top