Het is een vreemd zicht in de Belgische Scooore Super League. Elke vrouwenploeg komt dit weekend uit tegen het team waar ze vorige weekend al tegen speelden. Dat komt door kalenderperikelen maar is daarom niet minder interessant. Proximus Pickx ging na wat er op het spel staat in de Scoore Super League Vrouwenvoetbal.

Afgelopen weekend werd de derde speeldag van de Scoore Super League ingehaald en daarmee zit de kalender opnieuw op schema. De twaalfde speeldag vindt dit weekend plaats en dat betekent gek genoeg een quasi heruitgave dan de wedstrijden van het afgelopen weekend.

Beginnen doen we met leider Anderlecht. Onder leiding van Tessa Wullaert, de Belgische Gouden Schoen uit 2019, wonnen de Brusselse vrouwen afgelopen weekend tegen seizoenrevalatie OH Leuven. Leuven kon haar rol als underdog niet uitspelen en ging met zware 4 - 0 cijfers de boot in. Hierdoor kon Anderlecht uitlopen tot maar liefst negen punten op eerste achtervolger Standard Fémina. Maar geen nood: OH Leuven kan dit weekend op eigen veld op zoek gaan naar eerherstel tegen Anderlecht en die derde plaats alsnog claimen.

De felbegeerde derde plaats

Op de derde plaats staan voorlopig de dames van KAA Gent. Gent won afgelopen weekend tegen KRC Genk: één van de vele ploegen die strijden om diezelfde podiumplaats. Omdat OH Leuven het naliet punten te pakken tegen Anderlecht en de Gentenaars op hun beurt de Limburgse vrouwen in bedwang konden houden deed La Gantoise een gouden zaak in de strijd om plaats drie. Als ze dit weekend hetzelfde huzarenstukje tegen Genk kunnen herhalen, lijkt de derde plaats definitief binnen handbereik. 

Een huzarenstukje tot een goed einde brengen: dat deed Eendracht Aalst afgelopen weekend tegen de nummer twee in de stand, Standard Fémina. De dames uit de Vurige Stede zaten tot vorige week nog in het kielzog van leider Anderlecht maar werden verrast door de Ajoanen die met 1 - 0 wonnen. Nochtans leek Eendracht Aalst een makkelijke prooi te worden voor het sterke Standard Fémina: ze bestrijden slechts de derde laatste plaats in de tabel en kampen dit seizoen met zeer wisselvallige resultaten. Standard kan volgend weekend revanche nemen op de Aalstenaars en dat zal moeten willen ze in het spoor blijven van de leider en aanspraak maken op het kampioenschap.

Rode lantaarns

Onderaan het klassement zullen Zulte-Waregem en Charleroi het onder elkaar moeten uitvechten wie als Rode Lantaarn door het leven zal gaan. Charleroi prijkt momenteel op de laatste plaats met amper vijf punten, maar kon afgelopen weekend toch winnen tegen Zulte-Waregem, de voorlaatste in de stand met acht punten. Met drie punten verschil kan Charleroi dit weekend Zulte - Waregem eindelijk inhalen. Maar dan moeten de Zebra’s nog eens alles op alles zetten. Andermaal... In sport is alles mogelijk!
 

Een overzicht van de 12e speeldag in de Scooore Super League:

Vrijdag 19/01/2021
Charleroi - Zulte Waregem (20u00)
AA Gent - KRC Genk (20u30)

Zaterdag 30/01/2021
Club Brugge - White Star Woluwe (14u00)
Standard Luik - Eendracht Aalst (14u30)

Zondag 31/01/2021
OH Leuven - Anderlecht (18u00)

Volg de Scooore Super League op Eleven Pro League, beschikbaar in de optie Proximus All Sports. Via deze link kan u ook de laatste informatie, de kalender en het klassement van het kampioenschap raadplegen.