Thierry Neuville boekt vooruitgang in de Rally van Monte Carlo

Sport | De Belgische WRC-rallyrijder Thierry Neuville kende een nogal hectische start van de rally van Monte Carlo. Maar de rally van Saint-Vithois is deze zaterdag goed begonnen. Vanmiddag strijden de piloten voor het klassement.  

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij de start van de eerste rally van het jaar in Monte Carlo, afgelopen vrijdag, had Thierry Neuville met zijn nieuwe co-piloot Martijn Wydaeghe waarschijnlijk niet de start waar hij op gehoopt had. Achter het stuur van zijn Hyundai stond de Belgische coureur slechts 5de na de eerste wedstrijddag, ver achter Wereldkampioen Ogier.
 
Deze zaterdag staan er drie klassementsproeven op het programma en Thierry Neuville heeft, voor de start van de derde, veel vooruitgang geboekt. Terwijl Sébastien Ogier in SS9 nog de leiding in handen had en zijn voorsprong uitbreidde, reageerde Neuville in SS10 door te eindigen met een boulevard voorsprong. Neuville was volledig in zijn sas in de sneeuw.
 
Podiumplaats?
 
Dankzij deze uitstekende klassementsproef klom Neuville van de 5e naar de 4e plaats in het klassement. Dat was ook te wijten aan de mechanische problemen van Ott Tanak, zijn Hyundai-teamgenoot, die op deze SS10 twee lekke banden had. De Est is nog in de race, maar mag in het algemeen klassement nergens meer op hopen.
 
Neuville, aan de andere kant, kan al dromen van een podiumplaats. Hij heeft slechts 1,4 seconde achterstand op de Toyota Yaris van de Fin Kalle Rovanpera. Als Neuville het in ES11 even goed doet als in de 10de, moet hij zijn tegenstander kunnen verslaan.
 
Ogier en Evans buiten bereik
 
Als hij hoger wil geraken dan een 3de plaats heeft Neuville een goede portie geluk nodig. Evans en Ogier liggen ver voor. De Brit op de tweede plaats heeft meer dan 36 seconden voorsprong op Neuville, terwijl Ogier stevig aan de leiding gaat met een voorsprong van 14,3 seconden op Evans en 51,7 seconden op onze landgenoot.
 
Uiteindelijk kan alleen een mechanisch probleem Toyota ervan weerhouden de eerste twee plaatsen in te nemen. Maar de rally is nog lang en we weten dat in het WRC een fout snel kan gebeuren en dat die dramatisch kunnen zijn. De coureurs moeten deze zaterdag nog SS11 rijden (identiek aan SS9) tussen La Bréole en Selonnet over 18,31 km. Morgen moeten ze nog 4 etappes voltooien.
 
Andermaal... In sport is alles mogelijk!
 
 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top