Veerle Baetens en Omar Sy delen een schijnwerper in de Proximus VOD catalogus

Films | Veerle Baetens is een van Vlaanderens meest gevierde actrices en maakt intussen ook internationaal furore, sinds haar rol als zangeres in ‘The Broken Circle Breakdown’. Ze neemt nu ook plaats in de regisseursstoel voor de verfilming van ‘Het Smelt’. Over de taalgrens is Omar Sy enorm populair als acteur die zowel de lachers op de hand krijgt als de huilers. Het oeuvre van beide getalenteerde acteurs is nu te herontdekken in de VOD catalogus van Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Broken Circle Breakdown

Met deze film van Felix Van Groeningen werd Veerle Baetens op het internationale toneel voorgesteld. Ze vertolkt er de rol van Elise, een tattoo-artieste die een banjo spelende rebel ontmoet in een bluegrassband. Ze vinden elkaar in de muziek, starten een gezin en leiden een goed leven. Tot een dramatische gebeurtenis een kloof zal slaan tussen de twee geliefden. ‘The Broken Circle Breakdown’ sleepte in 2013 maar liefst negen Ensors in de wacht en werd genomineerd voor de Oscars in de categorie Beste Niet-Engelstalige Film.

‘The Broken Circle Breakdown’ is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening!

Loft

Enkele jaren voor de film van Felix Van Groeningen, viel Veerle Baetens op met de thriller ‘Loft’ van Erik Van Looy. Die vertelt het meeslepende verhaal van vijf vrienden die een luxueuze loft delen om zonder medeweten van hun partners buitenechtelijke avontuurtjes te beleven. De regeling gaat hen goed af, tot ze er op een dag het levenloze lichaam van een jonge vrouw ontdekken. Ze ligt naakt op het bed in de slaapkamer. Geen van de mannen weet wie ze is of hoe ze in hun appartement is geraakt. Beetje bij beetje breekt het wantrouwen de vriendschappen af.
 
‘Loft’ staat te boek als een van de grootste successen van de Belgische cinema en kreeg zelfs een Amerikaanse remake. Daarin nam Matthias Schoenaerts nog eens zijn oude rol op.

‘Loft’ is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening!

D’Ardennen

Robin Pront maakte met ‘D’Ardennen’ in 2015 zijn eerste en voorlopig enige langspeler. Daarin leren we Dave en Kenneth kennen, twee broers die een crimineel pad bewandelen. Wanneer een inbraak fout afloopt, slaat Dave op de vlucht, maar wordt Kenneth gearresteerd. Wanneer hij vier jaar later vrij komt, wil hij de draad weer oppikken. Maar de wereld is intussen veranderd. Zijn vriendin Sylvie (Veerle Baetens) is intussen samen met Dave – die de criminaliteit achter zich wil laten – en is in verwachting van zijn kind. De duistere en intense thriller grijpt je bij de keel en laat niet los, tot aan de kille ontknoping.

‘D’Ardennen’ is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening!

Duelles

Veerle Baetens bewees al meermaals dat ze zich ook op een Franstalige filmset aardig uit de slag trekt, zoals in de film ‘Duelles’ van Olivier Masset-Depasse. In de prent, die in de prijzen viel op de uitreiking van de Magrittes in 2020, speelt Baetens Alice, een jonge vrouw die aan de rand van Brussel woont met haar familie. Zij en haar beste vriendin Céline zijn twee handen op één buik, totdat een tragische gebeurtenis hun dagelijkse leven helemaal dooreen schudt en een onoverbrugbare kloof slaat tussen de vriendinnen.

De regisseur zou momenteel onderhandelen over een remake van zijn film met wereldsterren Jessica Chastain en Anne Hathaway in de hoofdrollen.

‘Duelles’ is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening!

Het vonnis

Ook in ‘Het Vonnis’ kon Veerle Baetens opnieuw een pittige rol in de wacht slepen. Ze speelt een advocaat die in een duistere wraakactie wordt ingezet. Op weg naar huis stopt Ella om brood te kopen bij een automaat. Ze komt een dief tegen die een geldautomaat forceert, waarna een gevecht tussen de twee ontstaat. Ella komt samen met haar dochter te overlijden. Enkele maanden later is de dader alweer op vrije voeten door een procedurefout en dus besluit Luc, de man van Ella, het recht in eigen handen te nemen. Hoe zal een volksjury over zijn lot beslissen?

‘Het Vonnis’ is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening!

Le prince oublié

In deze film van Michel Hazanavicius speelt Omar Sy de vader van een jonge dochter. Het belangrijkste in Djibi's (gespeeld door Sy) leven is dochter Sofia en hij leest haar graag voor. Elke avond als Sofia in slaapt valt neemt hij haar mee naar Storyland, een fantasie waar sprookjes tot leven komen. Djibi is in deze verhalen altijd de hoofdpersoon, de prins op het witte paard. Vijf jaar later begint Sofia echter ook haar eigen verhalen te bedenken, zonder haar vader in de hoofdrol. In de plaats komt Max, een jonge kerel op wie Sofia verliefd wordt. Zal de prins ervoor zorgen dat Sofia haar vaderfiguur vergeet

Omar Sy speelt in deze film naast Bérénice Bejo, onze landgenoot François Damiens en de jonge Sarah Gaye. Het verhaal bevat humoristische elementen, maar gaat vooral over de relaties tussen vader en dochter in de adolescentie.

‘Le Prince oublié’ is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening!

Samba

Samba is een Senegalees die al tien jaar illegaal in Frankrijk woont en zijn brood verdient met slechtbetaalde jobs. In de hoop eindelijk als kok aan de slag te kunnen, besluit hij zich tot de officiële instanties te wenden. De ambtenaar die zijn dossier behandelt, weigert hem evenwel een verblijfsvergunning te geven en dreigt met een uitwijzing. Maar dan loopt hij Alice tegen het lijf, een ambtenaar die met een burn-out kampt en vrijwilligerswerk doet. Al snel vinden de twee bij elkaar steun en de motivatie om hun levens om te gooien.

De film werd geschreven in 2014 door Eric Toledano en Olivier Nakache. Zij schreven ook het scenario voor 'Intouchables', een ontroerende film in hetzelfde elan als ‘Samba’. Samen met Omar Sy maakten ze een komedie die een lach en een traan met elkaar afwisselt. In de cast zijn ook Charlotte Gainsbourg en Tahar Rahim terug te vinden.

‘Samba' is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening!

Demain tout commence

Voor zijn rol in ‘Le prince oublié’, kreeg Omar Sy al te maken met rollen in vader-dochterrelaties. In deze film van Hugo Gélin speelt de Fransman Samuel, een jonge man die geniet van het leven in het zuiden van Frankrijk. Op een dag krijgt hij bezoek van een oude bekende, die een baby bij hem achterlaat: zijn dochter Gloria. Samuel ziet in dat hij niet voor het kind kan zorgen en haast zich naar Londen om het kind aan de moeder terug te geven, maar zij is spoorloos verdwenen. Acht jaar lang bouwt Samuel een stabiel leven met zijn dochter op in Londen, tot de moeder van het kind beslist om haar rol terug op te nemen en terug te keren naar haar familie. Dat loopt logischerwijs niet van een leien dakje.
 
‘Demain tout commence’ is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening!

La flic de Belleville

We zien Omar Sy ook aan het werk in Belleville in het personage van Baaba, als agent. Hij werkt als agent in Belleville, waar hij - tot grote wanhoop van zijn vriendin - al zijn hele leven woont. Zij wil samen iets zoeken, liefst ver weg van zijn moeder. Op een avond wordt zijn jeugdvriend Roland voor zijn ogen vermoord. Die was de verbindingsofficier tussen Frankrijk en Miami. Vastberaden om de dader te vinden, neemt Baaba de plaats van Roland in als agent op het Franse consulaat in Miami. Daar wordt hij verplicht om samen te werken met de humeurige Amerikaanse agent Ricardo. Terwijl Baaba vooral op zijn instinct vertrouwt, doet Ricardo alles netjes volgens de regels. Wanneer ze de moordenaar op het spoor komen, moet het hilarische duo een versnelling hoger schakelen. Omar is duidelijk geïnspireerd door Eddy Murphy, die in een gelijkaardige ‘Beverly Hills Cop’ ook een eigenzinnige politieagent speelt.

‘Le flic de Belleville’ is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening!

Ook beschikbaar in de VOD-catalogus:


Voor Veerle Baetens:
- Zot van A.
- Des nouvelles de la planète Mars
- Windkracht 10: Koksijde Rescue

Voor Omar Sy:
- Tout simplement noir
- Le chant du loup
- Yao
- Jurassic World
- Burnt
- Chocolat
- De l'autre côté du périph
- Micmacs à tire-larigot
- Il Était une Fois dans l'Oued
- La beuze
- Safari
 

Police

De spannende detectivefilm met Omar Sy en Virginie Efira in de hoofdrollen volgt Virginie als kind, toen ze een skater wilde worden. Als ze volwassen is, is ze aan de slag als agent. Samen met haar collega’s Erik en Aristide voert ze verschillende missies uit. Wanneer ze de opdracht krijgen om een verdreven buitenlandse crimineel terug naar de grens te brengen, komt ze in de problemen. Virginie komt er namelijk achter dat de man bij zijn terugkeer uit het land van herkomst, ter dood veroordeeld zal worden. Ze probeert Aristide en Erik te overtuigen om hem te laten gaan, maar Erik weigert …

‘Police’ is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening!

 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top