Dilemma op tv: The Pink Panther (Eén) versus The Pink Panther Strikes Again (VTM4)

Films | Op vrijdagavond halen de Vlaamse zenders traditioneel de filmklassiekers boven. Dat leidt niet zelden tot hartverscheurende keuzes en zielsplijtende dilemma's, die in het ergste geval kunnen uitmonden in een familieruzie. Gelukkig staat Proximus Pickx je bij. Deze week staat er een duel tussen de 'Pink Panthers' op het programma. 'The Pink Panther' (23u15 op Eén) of 'The Pink Panther Strikes Again' (20u40 op VTM4): welke van de twee verdient je kostbare tijd?

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Pink Panther (1963)

Inspecteur Clouseau is een klunzige rechercheur die naar Rome wordt gestuurd om 'The Phantom' op te sporen, een beruchte juwelendief. Zijn opdracht is om deze meesterdief tegen te houden voordat hij een diamant van onschatbare waarde - 'The Pink Panther' - van een prinses tracht te stelen.

In de jaren ’60 maakte regisseur Blake Edwards grote sier met 'The Pink Panther', over de inspecteur die er gedurende het oplossingsproces van de misdaden die hij op zijn bord krijgt continu een boeltje van maakt en zijn baas Charles Dreyfus zo tot de wanhoop drijft dat de man in een psychiatrische kliniek belandt. Lachen, gieren, brullen met Peter Sellers, die de hoofdrol met verve vertolkte.

Dankzij het succes kwam er een hele reeks vervolgfilms. Na het overlijden van Sellers werd nog een paar keer tevergeefs geprobeerd om de serie nieuw leven in te blazen: Roberto Benigni en Steve Martin kropen in de huid van Clouseau, maar die pogingen gingen in filmkritische middens de geschiedenis in onder de noemer 'beschamend'. De filmserie ontleende z’n naam aan het onderwerp van de eerste film: de diefstal van een kostbare diamant, de Pink Panther. Uit de begingeneriek van die film, met een roze panter in de hoofdrol, ontstond het tekenfilmpersonage The Pink Panther.

The Pink Panther Strikes Again (1976)

Hoezeer de remakes van het 'Pink Panther'-origineel ook tegenvielen, de sequels zijn wél te pruimen. 'The Pink Panther Strikes Again' is de vijfde film in de 'The Pink Panther'-reeks. Het verhaal gaat verder waar voorganger 'The Return of the Pink Panther' stopte. Ondanks de titel komt de befaamde diamant die in eerdere delen een rol speelde in deze film helemaal niet voor.

Voormalig politiechef Dreyfus ontsnapt uit de instelling waarin hij verblijft en is vastbesloten om inspecteur Clouseau het hoekje om te helpen. De komedie van, opnieuw, Blake Edwards voert, opnieuw, Peter Sellers op, naast Herbert Lom, Richard Vernon en Briony McRoberts.

Welke 'Pink Panther' is nu de betere? De waarheid is: beide films zijn aan mekaar gewaagd. Ook op filmdatabase IMDb, waar 'The Pink Panther' (1963) een mooie 7,1 op 10 scoort en 'The Pink Panther Strikes Again' met amper 0,1 meer prijkt: 7,2. Ook op die andere grote recensiesite, Metacritic, liggen de scores erg dicht bijeen: respectievelijk 55 en 60 op 100.

Geen verliezers dus deze week, enkel winnaars. Met een lichte voorkeur voor 'The Pink Panther Strikes Again'. Maak je keuze!
Rep je naar 'The Pink Panther' om 23u15 op Eén of naar 'The Pink Panther Strikes Again' om 20u40 op VTM4.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top