De nieuwe telenovelle: 'Lisa'

Telenovelles zijn hot en dat zal VTM geweten hebben. Jaren geleden zond de televisiezender ‘Sara’ uit, een verhaal over een figuurlijk lelijk eendje dat uitgroeit tot een mooie zwaan. Aan het begin van de coronacrisis haalden ze die afleveringen weer boven, maar nu de heruitzendingen erop zitten, is het tijd voor nieuw kijkvoer: ‘Lisa’.

De gloednieuwe telenovelle vertelt het verhaal van Lisa, een meisje dat droomt van een carrière in een hip marketingbureau. Aan creativiteit en enthousiasme ontbreekt het haar niet, maar ze is te onzeker om haar dromen waar te maken en laat constant over zich heen lopen. Haar halfzus Katja is echter helemaal het tegenovergestelde: zij zet regelmatig een voet tussen de deur en aan zelfvertrouwen heeft ze geen gebrek.
 
Tot overmaat van ramp gaat Katja vaak met Lisa’s ideeën lopen, waardoor ze niet alleen de baan, maar ook de jongen van haar zus’ dromen verovert. De enige manier waarop Lisa gelukkig kan worden, is door haar onzekerheden te overwinnen. Maar is dat wel zo simpel?
 

 

Onzekere underdog

‘Lisa’ is een coproductie van De Mensen en Gardner and Domm. De regie is in handen van Elias Mentzel, die eerder ook al ‘#LikeMe’ en ‘Familie’ regisseerde, en het scenario werd geschreven door Hugo Van Laere. Die laatste schreef ook het scenario voor de supersuccesvolle telenovelle ‘Sara’ die uitkwam in 2007, de best bekeken telenovelle ooit voor VTM.
 
Het verhaal is dan ook niet voor niets een beetje gelijklopend. De underdog die eigenlijk barst van het talent wordt nooit opgemerkt omdat ze te onzeker is. Maar als het haar lukt om haar zorgen aan de kant te zetten, bloeit ze open en heeft iedereen plots door hoe geweldig ze al die tijd al was. Het klinkt cliché, maar het werkt en is erg vermakelijk.
 
Tinne Oltmans zal in de huid kruipen van hoofdpersonage ‘Lisa’ en haar zus Katja wordt vertolkt door Anouck Luyten. De jongen van hun dromen wordt dan weer gespeeld Oscar Willems en Hilde De Baerdemaeker komt in de telenovelle voor als de moeder van zusjes Lisa en Katja.

Bekijk ‘Lisa’ vanaf 25 januari om 20u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top