TikTok haalde deze oude muzikale klassiekers vanonder het stof vandaan!

Muziek |

Het succes van het socialemediaplatform TikTok is ongezien. Maar wist jij dat dankzij de populariteit van het TikTok heel wat oude nummers opnieuw in de spotlight komen te staan? Proximus Pickx ging uit op onderzoek en vond enkele klassiekers die opnieuw populair werden via TikTok.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Babooshka - Kate Bush (1980)

Dit iconische nummer uit de jaren tachtig werd ondertussen al in meer dan 200.000 TikTok-video’s gebruikt. Het nummer is vooral populair bij de creatievelingen die een spirituele en mystieke sfeer willen oproepen. Als kers op de taart plaatste muzikant Tobee Paik een extra streep elektronische gitaarmuziek onder het nummer waardoor er makkelijker te spelen valt met leuke visuele overgangen. Rasechte fans van Kate Bush delen echter niet in de vreugde: zij storen zich aan het feit dat TikTokkers zomaar het liedje hebben gekaapt. Al vergeten ze dat het nummer op deze manier nog voor een lange tijd voort zal blijven bestaan.

@twntyate

this song hasn’t left my head #WinterFit #babooshka #allyours #WithoutTellingMe #fyp #foryou

? original sound - Tobee Paik

Just The Two Of Us - Bill Withers (1981)

Een echte klassieker: dat is ‘Just The Two Of Us’ van Bill Withers. De aanstekelijke melodie,  de eenvoudige tekst en het prachtige stemgeluid doen heel wat TikTokkers teruggrijpen naar deze tijdloze klassieker waarop hun ouders naar alle waarschijnlijkheid nog op hebben gedanst. Dankzij de ingebakken visuele effecten van de app en de torenhoge creativiteit van de talloze gebruikers wordt ‘Just The Two of Us’ plots in geheel nieuw en modern jasje gestoken.

@aileenchristineee

just the two of us :)

? Just the Two of Us - Grover Washington, Jr.

David Bowie - Starman (1972)

Ter ere van David Bowies verjaardag werd de hele discografie van de legendarische muzikant opgenomen in de TikTok-app. Dat inspireerde Bowies fanbase om een challenge te lanceren onder de hashtag #TheStarman. Miljoenen jongeren ontdekten op deze manier liedjes zoals ‘Let’s Dance’, ‘Space Oddity’ en ‘Starman’  en gingen massaal aan de slag om er leuke dingen mee te doen. Eén van die leuke dingen was het nabootsen van Bowies make-up in de vorm van een bliksemschicht op het gezicht. Dankzij de challenge leerde de nieuwste generatie de prachtige muziek van het overleden muzikale genie beter kennen en daar kunnen we alleen maar dankbaar voor zijn.

@makeuppbyruthie

Some more David Bowie ?? #TheStarman #DavidBowie #fyp #foryou

? Starman (2012 Remaster) - David Bowie

The Wombats - Greek Tragedy (2015)

Dit liedje van The Wombats behoort niet tot de oudste songs van deze lijst maar wel tot één van de meest aanstekelijke. Dat komt onder andere door de heel dansbare electro-remake die dezer dagen furore maakt op TikTok. En hoe kan het ook anders? ‘Greek Tragedy’ gaat over het gevoel van uitgaan, dansen en plezier maken op café. Zaken die die door het coronavirus helaas even niet meer kunnen...

@addisonre

what should I do to my hair I’m bored

? Greek Tragedy (Oliver Nelson TikTok Remix) - The Wombats

Avril Lavigne - What the hell

Wie dacht dat de gothic periode van Avril Lavigne voorgoed verleden tijd was, is eraan voor de moeite! De nummers van het Canadese popicoon uit de jaren negentig kennen op TikTok immers een tweede leven en lijken niet meer weg te slaan uit de talloze video’s van de TikTokkende jeugd. Met haar emotionele en ruige sound zorgen de liedjes van Lavigne voor heel wat leuke videoclips waarop de jeugd hoofdschuddend los kan gaan!

@charlidamelio

i get to see gemma tonight!!!! dc @nicotine.barbie

? What the Hell - Avril Lavigne

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top