Van Aert mag crossen in Overijse, maar niet gaan wandelen met Georges

Wielersport |
Vrijdag keren alle topcrossers terug naar België. Wout van Aert zat sinds zaterdagavond 16 januari op ploegstage in Spanje, renners als Mathieu van der Poel, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout vertoefden al sinds maandag 11 januari in Spanje. Daar legden ze de laatste hand aan hun voorbereiding op het WK van 31 januari in Oostende.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Allen verbleven dus meer dan 48 uur in een rode zone in het buitenland en volgens de huidige coronaregels geldt dan: het Passenger Location Form invullen, PCR-testen op dag één en dag zeven na thuiskomst en een quarantaine tot de tweede test negatief is gebleken. Een gewone sterveling zou dus niet aan de start kunnen verschijnen van de cross in Hamme (zaterdag) of in Overijse (zondag). Voor topsporters is er een uitzondering op de algemene regels toegestaan.
 
Volgens de regels van Sport Vlaanderen mogen professionele sporters en elitesporters immers wel trainen en deelnemen aan wedstrijden. De andere quarantaineregels blijven voor hen gelden: zij mogen hun quarantaine dus wel alleen verlaten om te trainen en voor de wedstrijden, om boodschappen te doen of naar de dokter en de apotheker te gaan. 
 
Alle andere sociale activiteiten zijn uit den boze. Wout van Aert mag dus wel aan de start verschijnen van een cross, maar geen wandelingetje gaan doen met vrouw Sarah en hun pasgeboren zoontje Georges.
 
Voor alle renners en begeleiders die naar België komen voor het WK in Oostende heeft Belgian Cycling een protocol van 20 bladzijden opgesteld en dat ingediend bij het kabinet van minister Weyts, bevoegd voor sport. Dat document moet nu nog worden goedgekeurd, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top