De stemmen achter 'De Vijf Legendes'

De animatiefilm 'De Vijf Legendes' blikt terug op alle mythes die ons verteld werden tijdens onze jeugd. De tandenfee, de paashaas en de kerstman hebben samen veel meer macht dan je zou denken! Om ervoor te zorgen dat iedereen hun verhaal kan volgen, kropen enkele Vlaamse (stem)acteurs achter de micro. Wie is de stem achter jouw favoriete personage?

Jack Frost: Sean Dhondt

We kennen Sean Dhondt van zijn televisiewerk bij VTM, zijn dj-avonturen bij Qmusic en zijn muzikale carrière. Dat is echter niet het enige waarmee de bekende Vlaming zich bezighoudt, want af en toe leent hij zijn stem uit aan animatiefiguren. Zo was hij de Vlaamse Maui in Disneys ‘Vaiana’. In ‘De Vijf Legendes’ leende hij zijn stem aan Jack Frost, de verpersoonlijking van de winter. Jack moet ervoor zorgen dat de kinderen blijven dromen.

Tooth, de tandenfee: Sofie Van Moll

Voormalig Ketnetwrapper Sofie Van Moll trok zich in 2012, na de geboorte van haar eerste kindje, terug uit de schijnwerpers. Op het presenteren van ‘Throwback Thursday in het Sportpladijs’ (een nostalgische show met helden uit de vroege jaren van Ketnet) na, werkt Sofie enkel nog achter de schermen mee. De rol van Tooth was dus perfect, aangezien haar stem het enige was dat ze nodig had. De tandenfee is een kleurrijk en sprankelend personage dat het publiek weet te raken met haar kracht en kwetsbaarheid.

Bunnymund, de paashaas: Axel Daeseleire

Axel Daeseleire heeft al een mooie lijst van projecten op zijn naam staan. Televisieprogramma’s, films en theatershows: hij doet het allemaal. Het verbaasde dus niemand dat ook hij zich aan een rol als stemacteur waagde. Hij vertolkt Bunnymund, de stoere paashaas. Hij laat zich door niets of niemand opjagen en blijft koel onder elke situatie, al wordt hij er toch een tikkeltje gek van dat Klaus North maar blijft herhalen dat Kerst belangrijker zou zijn dan Pasen.

Klaus North, de kerstman: Gene Bervoets

Gene Bervoets was niet aan zijn proefstuk toe wanneer hij gevraagd werd om mee te ‘spelen’ in ‘De Vijf Legendes'. De acteur had namelijk al eerder zijn stem verleend aan animatiepersonages, waarvan het meeste bekende Donkey is uit de ‘Shrek’-films. Nu kruipt hij in de huid van Klaus North, de norse, woeste en dominante kerstman. Hij is misschien niet de gezellige oude man die je voor ogen had, maar doorzettingsvermogen heeft North wel.

Pitch, de boeman: Jenne Decleir

De kans is groot dat je Jenne Decleir ook kent van Ketnet, net als zijn collega Sofie Van Moll. Hij speelde namelijk de onhandige vrouwenverslinder Carlo in de jeugdserie ‘W817’. Sindsdien is hij vooral in televisieseries te zien en sprak hij hier en daar een stemmetje in voor een film. Zijn personage in deze animatiefilm heet Pitch en is de grote slechterik. Pitch probeert met al zijn macht om kinderen hun jeugdigheid en al hun dromen af te nemen.

‘De Vijf Legendes’ is beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening!

Top