Lucifer: Comic vs serie

Films | Veel kijkers hebben de vijf seizoenen van ‘Lucifer’ al verslonden op Netflix en kijken uit naar het volgende. Maar wist je dat het verhaal van de charmante duivel die op aarde woont geen product is van een streamingplatform? Het intrigerende personage zag voor het eerst het levenslicht op papier, in comic book ‘The Sandman’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We ontmoetten Lucifer voor het eerst in ‘The Sandman’, een stripverhaal geschreven door Neil Gaiman en uitgebracht door DC Comics. Hij speelt er een bijrol, aangezien het verhaal focust op Dream, ook Morpheus genoemd. Morpheus is de Heer van de Dromen en wordt in de stripboekserie zeventig jaar lang gevangengenomen. Wanneer hij uitbreekt, doet hij een poging om zijn rijk in ere te herstellen, maar na al die jaren is dat niet zo gemakkelijk als hij had gehoopt.
 
In het verhaal wordt de hiërarchie in de hel duidelijk weergegeven en Lucifer Samael Morningstar staat er aan de top. Tot hij zijn duister koninkrijk verlaat en naar de aarde trekt. Vanaf dan kreeg Lucifer zijn eigen stripverhalen, genaamd ‘Lucifer’. Op die verhalen van DC Comics is de succesvolle serie gebaseerd die eerst door Fox werd uitgebracht en daarna gered is van een opdoeking door Netflix.

DC connectie
 
Omdat Lucifer werd uitgegeven door Vertigo Comics, het DC Comics voor volwassen verhalen, waren ontmoetingen met DC personages onvermijdelijk. Enkele van de opmerkelijke cross-overs zijn de ontmoeting met John Constantine en zijn gesprekken met Dream in ‘The Sandman’.
 
Omdat Fox TV en Netflix de rechten van veel DC-personages niet hebben, is de wereld van Lucifer aanzienlijk verkleind voor zijn televisieserie. Om juridische redenen komen er dus geen superhelden in de show voor, noch andere bewoners van het DC universum die hij in het verleden ontmoet heeft.

Mazikeen
 
Lucifer mag dan een eenling zijn, maar dat betekent niet dat hij geen vrienden heeft. Zijn bekendste bondgenoot is Mazikeen, die ook de enige persoon is aan wie Lucifer openlijk affectie toont. Tenminste, zo is het in de stripverhalen.
 
Mazikeens relatie met Lucifer anders in de serie. Hier wordt ze afgeschilderd als zijn beste vriendin omdat Lucifers love interest Chloe (Detective) is. Maar ze is niet meer zo loyaal als ze was en spant constant samen met anderen tegen Lucifer. Iets wat haar geïllustreerde tegenhanger nooit zou doen.
 

Lucifers persoonlijkheid
 
Hoewel zijn naam en achtergrondverhaal hetzelfde blijven, is Lucifer een ander persoon in de stripverhalen dan in de serie. Oorspronkelijk was Lucifer een arrogante sociopaat die zich uit morbide nieuwsgierigheid met menselijke aangelegenheden bemoeide. Hij waardeert zijn bondgenoten, maar over het algemeen gaf hij enkel om zichzelf.  
 
De serie laat een meer menselijke en emotionele Lucifer zien, die zijn ware emoties verbergt achter een zelfvoldane sarcastische façade. Hierdoor is hij kwetsbaarder geworden, maar ook beter te relativeren voor de creaties van zijn vader die hij gewend is te straffen in het hiernamaals.

Alle seizoen van 'Lucifer' zijn beschikbaar op Netflix. Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top