Wordt de 37-jarige Klaas-Jan Huntelaar de redder in nood voor Schalke 04?

Bundesliga | Schalke 04 dreigt voor een sportieve ramp te staan. De club van Benito Raman staat troosteloos laatste in de Bundesliga, met reeds 10 punten achterstand op de veilige zone. De reddingsoperatie moet stilaan op gang getrokken worden. Iemand die daarbij moet helpen, is oudgediende Klaas-Jan Huntelaar.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De cijfers voor de traditieclub uit Gelsenkirchen zijn bikkelhard. Dit seizoen pakte Schalke amper één zege, speelde het vier keer gelijk en verloor de club maar liefst al twaalf keer. Met zeven punten delen Schalke en Mainz de laatste plaats. Het verschil met de veilige 15de plaats bedraagt nu al tien punten. Afgelopen woensdag ontving Schalke het FC Keulen van Sebastiaan Bornauw, dat zelf maar op een 16de plaats staat. Keulen haalde het echter met 1-2, waardoor Schalke nog dieper in de put werd geduwd.

Nog 17 wedstrijden heeft Schalke 04 om het behoud te verzekeren. Zoniet dreigt de club voor het eerst sinds 1988 uit de Bundesliga te tuimelen. In de reddingsoperatie lieten Die Königsblauen een bekend gezicht terugkeren. De 37-jarige Klaas-Jan Huntelaar wordt voor de rest van het seizoen geleend van Ajax. De Nederlandse spits kent de club door en door. Tussen 2010 en 2017 verdedigde hij de blauw-witte kleuren van Schalke. Hij maakte er 126 doelpunten in 234 wedstrijden.

Clublegende

En zo krijgt de carrière van Huntelaar nog een onverwachte wending. Terwijl iedereen dacht dat de spits zijn carrière zou afsluiten bij Ajax, krijgt hij op zijn 37ste nog een belangrijke taak: Schalke in de Bundesliga houden. “Een club als Schalke hoort gewoon thuis in de Bundesliga. Het is onze verantwoordelijkheid om hiervoor te zorgen. Ik wil sowieso mijn steentje bijdragen aan deze zware opdracht”, aldus Huntelaar.

Als Huntelaar nog maar een deel van zijn oude vorm kan terugvinden die hij ooit had bij de club, zou de Nederlander wel eens de mirakelman kunnen worden voor Schalke. De spits geldt als een absolute legende bij de club. Met Schalke won hij twee prijzen: de Duitse Supercup en de beker in het seizoen 2010-2011. In 2012 kroonde hij zich tot topschutter in de Bundesliga met 29 goals. Enkel Klaus Fischer staat voor Huntelaar in de topschutterslijst aller tijden bij Schalke.

Nog steeds efficiënt

Ook al dacht hij geregeld aan zijn pensioen, de coronasituatie zorgde ervoor dat Huntelaar niet op deze manier zijn carrière wou eindigen. Een vaste basispion was hij al lang niet meer bij Ajax, maar zelfs op zijn 37ste bleek Huntelaar nog steeds van goudwaarde te zijn voor de Amsterdammers. In de elf competitiewedstrijden waarin hij in actie kwam, wist hij zeven goals in het mandje te leggen. Niet slecht op 383 minuten speeltijd.

Komend weekend begint de Bundesliga aan de terugronde. Terwijl de wedstrijd tegen Keulen nog te vroeg kwam voor Huntelaar, zou hij voor komende zondag wel inzetbaar zijn. De tegenstander wordt niet min: Bayern München komt op bezoek, de ploeg die Schalke in de openingsmatch van dit seizoen een 8-0 pandoering aansmeerde.

Volg het reilen en zeilen van de Bundesliga via de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Programma speeldag 18

Vrijdag 22 januari
Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund (vanaf 20u30 te volgen op Eleven Sports 1)

Zaterdag 23 januari
Augsburg - Union Berlin (15u30)
Leverkusen - Wolfsburg (vanaf 15u30 te volgen op Eleven Sports 1)
Freiburg - Stuttgart (15u30)
Mainz - RB Leipzig (15u30)
Arminia Bielefeld - Eintracht Frankfurt (15u30)
Hertha - Werder Bremen (18u30)

Zondag 17 januari
Schalke 04 - Bayern München (vanaf 15u30 te volgen op Eleven Sports 1)
Hoffenheim - FC Keulen (vanaf 18u te volgen op Eleven Sports 3)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top