De beste podcasts van het moment

Films | Een streepje muziek in de auto of tijdens een wandeling kan wonderen doen, maar heb je al eens een podcast geprobeerd? Tijdens dit hedendaagse luisterverhaal kan je luisteren naar interviews, recensies, goede raad of humor. Proximus Pickx zet de beste even op een rijtje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Kobe Show

Een talkshow, maar dan zonder alle (onnodige) toeters en bellen: dat is ‘De Kobe Show’. Kobe begon zijn project jaren geleden als een hobby, omdat hij nieuwsgierig was naar de levensverhalen van mensen die hij inspirerend vindt. Ondertussen staat hij hoog in de ranking van beste Vlaamse podcasts en nodigt hij gasten als Lize Spit, Andries Beckers, Herman Brusselmans en Evi Hanssen uit. Kobe houdt ervan om “iemand’s verhaal naar waarde te schatten, en doorheen een wereld van tijdelijkheid, iets tijdloos te creëren”.

Elke Dag Vakantie

Stijn en Eva (Daeleman) besloten twee jaar geleden dat hun leven meer moest zijn dan enkel werken, leningen aflossen en rekeningen betalen. Zij wilden niet enkel het weekend vieren, maar ook alle andere dagen van de week en genieten daarom elke dag van ‘vakantie’. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat ze elke dag op een tropisch eiland in de zon liggen. Vakantie is voor hen rust in het hoofd en daarom kaarten ze in de podcast thema’s aan als burn-out, succes, veerkracht, geld en work life balance.

BOOST! podcast

Voel je je onzeker, heb je wat motivatie nodig of wil je graag bijleren over je lichaam en brein? Dan is BOOST! iets voor jou. Diëtiste Celien en psycholoog/personal trainer Gudrun hebben de buik vol van alle diëten die gepromoot worden en willen mensen helpen naar meer zelfvertrouwen en een betere relatie met eten. De energieke dames nodigen ook vaak gasten uit zoals Sabine Peeters, Julie Van den Steen of Nina Mouton. Samen hebben ze het over onder andere Instagramfilters, bodypositivity, mild ouderschap en sporten.

Meneer Karton

Deze podcast maakt deel uit van het Live Comedy Podcast-netwerk. Vlaams cabaretier Pieter Verelst kruipt in de huid van het absurde figuurtje Meneer Karton, dat de Kartonberg afdaalt op weg naar zijn oma. Tijdens zijn tocht ontmoet hij de gekste personages, die je misschien zal kennen. Brigitte Kaandorp ontpopt zich tot operazeekoe, Lucas Van den Eynde speelt een letterlijk en figuurlijk prikkelbare egel en Warre Borgmans vertolkt de oorworm. Ideaal voor als je eens goed wil lachen.

Welcome to the AA

Op het podium staat comedian Alex Agnew alleen, maar in zijn podcast wordt hij vergezeld door zijn partner in crime Andries Beckers. Samen interviewen de mannen gasten met wie ze over de meest uiteenlopende dingen praten. Verwacht je aan Mathieu Terryn en zijn croque monsieurs, Henk Rijckaert over zijn voorstelling ‘Maker’ of Prof. Elke Van Hoof over mentale gezondheid. Ook metalbands, boeken en series zijn graag geziene onderwerpen voor de mannen. Dat alles aangekleed met de gevatte humor van Alex Agnew zelf.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top