'Magnum, P.I.' op VTM4: de legendarische politieserie is terug op de Vlaamse buis

Om 17u35 zendt VTM4 de eerste aflevering van het eerste seizoen van 'Magnum, P.I.' uit, de legendarische politieserie met Tom Selleck in een glansrol. 38 jaar nadat de reeks voor het eerst op het scherm verscheen, lanceerde de Amerikaanse zender CBS een remake, met Jay Hernandez in de hoofdrol. Proximus Pickx legt beide reeksen onder de loep.

'Magnum P.I.' was een onvolprezen cultserie. De laconieke privédetective Magnum, vertolkt door Tom Selleck, had een ongedwongen stijl met een bloemetjeshemd, een beige short, een zonnebril en vooral een gekrulde snor onder de neus. Die snor is zijn handelsmerk gebleven. Selleck kroop maar liefst acht seizoenen lang in de huid van zijn iconische personage.
 
De serie werd uitgezonden tussen 1980 en 1988. In acht jaar tijd werden niet minder dan 161 afleveringen van 50 minuten gedraaid.
De originele reeks was goed voor twee Emmy’s en twee Golden Globes. Nadien was Selleck regelmatig te zien als Dr. Richard Burke in 'Friends' en speelde hij ook nog mee in tal van televisieseries en films. Ook op het witte doek maakte hij geregeld zijn opwachting. Sinds 2010 speelt hij de rol van politiechef Frank Reagan in de politieserie 'Blue Bloods'.

Tweede leven

Nadat er in 2016 al een poging was om een sequel te maken over de dochter van Magnum, kwam er eind september 2018 een remake op de Amerikaanse zender CBS. Jay Hernandez speelde deze keer de hoofdrol en hoewel de snor verdwenen was, was de rode Ferrari van Magnum ook in de reboot van de partij. Anno 2021 loopt het derde seizoen van de remake.
 
Magnum is opnieuw een voormalig Navy SEAL, die nu terugkeert uit Afghanistan in plaats van Vietnam. Ook deze Magnum kan rekenen op de hulp van zijn vrienden, waar deze keer ook een vrouw bij is. Het personage van voormalig MI6-agent Juliet Higgins is natuurlijk een knipoog naar de mannelijke Higgins uit de originele serie, vertolkt door John Hillerman.

De remake werd lauw onthaald door de critici. De voornaamste kritiek? Weinig persoonlijkheid. De nieuwe 'Magnum P.I.'-reeks zou voornamelijk op nostalgie en testosteron teren. Ook het publiek lustte geen pap van de nieuwe Magnum: met een score van 5,8 op 10 op filmsite IMDb scoort de remake 1,7 punten minder dan het gekoesterde origineel...
 

Series

Bekijk alles
Top