Deze sciencefictionfilms schetsen een beeld van de komende tien jaar

Films | Sciencefictionfilms over de toekomst zijn er in overvloed, en het is dan ook fascinerend om zien welk toekomstbeeld de filmindustrie voor ogen heeft voor de komende tien jaar. Spoiler alert: die toekomstmuziek klinkt niet fraai in de oren – for the sake of drama!

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Purge

De thriller 'The Purge' speelt zich af in 2022. De New Founding Fathers hebben de Verenigde Staten heruitgevonden, en gedurende twaalf uur per jaar blijft elke vorm van misdaad onbestraft.

In de film wordt de familie van de welstellende beveiligingsexpert James Sandin gevolgd. Die sluit zijn stulpje elk jaar hermetisch af tijdens de ophef, maar dit keer loopt het mis. De bloedstollende film van James DeMonaco met Ethan Hawke, Lena Heady en Adelaide Kane werd voor 2,28 miljoen euro gemaakt en bracht meer dan 101 miljoen euro op. Er kwamen drie vervolgen, en een vierde en laatste deel verschijnt deze zomer.

X-Men: Days of Future Past

De sterkste film uit de 'X-Men'-reeks moet wel ‘Days of Future Past’ uit 2014 zijn. Andere films uit de reeks werden iets minder gesmaakt, vooral door het spelen met de tijdlijn, maar hierin lijkt alles perfect te kloppen.

Het verhaal speelt zich af in 2023. Het met littekens bezaaide personage van Hugh Jackman wordt 50 jaar terug in de tijd geslingerd.  De X-Men sturen hem naar het verleden in een wanhopige poging om de geschiedenis te veranderen en zo een grote ramp te verkomen die de ultieme ondergang kan betekenen voor zowel mutanten als mensen. In 1973 ontmoet hij de jonge mutanten Charles-Xavier en Magnéto. Zijn doel: de jonge Xavier en Magneto ervan overtuigen dat de oorlog zal escaleren door een reeks van aansluitende gebeurtenissen veroorzaakt door Mystique.

Dawn of the Planet of the Apes

Het vervolg op 'Rise of the Planet of the Apes' (2011) speelt zich af in 2026. De steeds groter wordende groep genetisch geëvolueerde mensapen, aangevoerd door Caesar (vertolkt door Andy Serkis), wordt bedreigd door de overlevenden van een dodelijk virus dat tien jaar eerder vrijwel de gehele wereldbevolking uitroeide. Na een kort en wankel vredesbestand barst de strijd los. Wie wordt de dominante soort op aarde?

Children of Men

2027. Er heerst al jaren totale onvruchtbaarheid op aarde en sinds 1995 is er geen enkel kind geboren. Wanneer de jongste persoon op aarde dan ook nog eens sterft, gaat de bevolking helemaal door het lint. Maar dan wordt Theo, een vroegere activist, nu een gedesillusioneerde bureaucraat, gecontacteerd door een kennis: zij heeft een zwangere vrouw gevonden en heeft zijn hulp nodig om haar te beschermen tegen de uitgelaten menigte...
 
'Children of Men' (2006) is een film van de Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón, Oscarwinnaar voor 'Gravity' (2013). De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van P.D. James en was goed voor drie Oscarnominaties en twee bekroningen op het filmfestival van Venetië. Hoofdrollen zijn voor Clive Owen, Julianne Moore en Michael Caine.

The Terminator

In het jaar 2029 heersen intelligente robots over de aarde. De laatste overlevende mensen voeren onder leiding van John Connor een bittere strijd tegen de robots van de supercomputer Skynet. In een ultieme poging om Connor voorgoed uit te schakelen stuurt Skynet een huurmoordenaar terug in de tijd om de moeder van Connor uit de weg te ruimen, opdat haar zoon nooit het levenslicht zou zien.
 
'The Terminator' is een klassieker uit 1984 van James Cameron, bekend van blockbusters als 'Titanic' en 'Avatar'. De film was een groot succes en maakte van Arnold Schwarzenegger een superster. Er kwamen maar liefst vier sequels, waarvan 'Terminator: Dark Fate' uit 2019 voorlopig de laatste is.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top